Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Derek Shepherd

2012.02.23

 http://24.media.tumblr.com/fb353892520b7e5df4d7331cefd21e07/tumblr_mg38ejSvas1rldrrmo1_1280.jpg


 DR. DEREK CRISTOPHER SHEPHERD
 

Dr. Derek Sheperd New Yorkból költözött Seattle-be. Az ok egyszerű: régi mentora a Grace Klinika sebész főorvosa hívta őt ide. Első napját tölti a városban amikor besétál egy a klinika melletti kis Képsörözőbe, ahol egy gyönyörű lányt lát meg a pult mellett. Oda megy hozzá és flörtöl vele. S a másik percben már a lány házában vannak. S reggel a házában ébred. Derek reggel elmegy és azt gondolja, hogy ezt a lányt se látja többé. Csak, hogy ez nem így történik. Mert aznap érkeznek új gyakornokok a kórházba és lám! A tegnap esti lány (Meredith) is köztük van. A férfi jó ideig fűzi a lányt mire belemegy, hogy járjanak. Majd mikor már Meredith és Derek teljesen egymásba habarodnak, megjelenik a férfi volt neje. A neves szülész Dr. Addison Montgomery-Sheperd. Ezután Dereknek dönteni kell: Meredith vagy a felesége. Derek felelőtlenül de Addisont választja. nevtelenvv.jpgNem sokkal ésőbb rájön, hogy rosszul döntött. De akkorra Meredith már Finel jár. Meredith azonban ebben az időben pasi stoppot tart, így Derekkel eldöntik, hogy barátok. Majd amikor szükséges Meredith a kutyáját Dereknek adja. nevtelendoc.jpgDoc azonban megbetegedett és amikor Finn elaltatta a kutyát, akkor Derek és Meredith is jelen volt. S az érzéseik az arcukra voltak írva. A kórházba betegként érkezett Webber egyik rokona, a lánynál ismét daganatot diagnosztizáltak. Egyetlen vágya a halála előtt, egy bál volt. Ezt meg is rendezték. Meredith Finnel, Derek Addisonnal érkezett. Ám az este végén Meredith és Derek ismét egymás karjaiban kötöttek ki.

http://30.media.tumblr.com/tumblr_lsuqgehJnv1qmo6dyo1_500.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_m03acyCuis1qbuq5xo2_500.gif

http://24.media.tumblr.com/tumblr_ltjo60X8i21qdslvno2_250.gif

Majd a két férfi elkezd Meredithért versengeni. A versenyt Derek nyeri. Ezután lassan újrakezdik. Derek persze elhagyja Addisont aki újra azzal vigasztalódik akivel Dereket is megcsalta. Markkal Derek legjobb barátjával. Meredith ez idő közben enyhe depresszióba esik és az anyja okozta sérelmek miatt a kompbaleset napján  majdnem tragédia történik. Meredith kishíjján vízbe fullad. Derek menti meg. De a férfiben valami megszakad. Mert úgy hiszi hogy Meredith már nem akar élni, és épp akkor amikor már Meredith kezdene megnyílni neki szakít a lánnyal a 3. évad végén.

De a kapcsolatuk ezután sem ér véget. Tovább flörtölnek és többször kerülnek egy ágyba is. n68471055646_4164998_6308.jpgSőt a 4. évad elején még együtt is lesznek. Aztán macska egér játékot játszanak, néha még lefekszenek egymással, de nem lesz köztük kapcsolat. Ráadásként közben Derek megismerkedik nővérrel Rossal. Azalatt, hogy Rose-zal van együtt folyamatosan Meredithre gondol. Ezen az sem segít, hogy egy kísérleten is együtt dolgozik a lánnyal. Ekkor érkezik meg egy rész erejéig Addison is, aki megdöbbenve fogadja, hogy Meredith és Derek már nem egy pár. Ekkor éli meg Derek élete egyik legcikibb és legviccesebb  pillanatát.

 http://30.media.tumblr.com/tumblr_lthak1wMsI1qe469co1_250.gif http://30.media.tumblr.com/tumblr_lthak1wMsI1qe469co2_250.gif http://28.media.tumblr.com/tumblr_lthak1wMsI1qe469co3_250.gif http://29.media.tumblr.com/tumblr_lthak1wMsI1qe469co4_250.gif http://29.media.tumblr.com/tumblr_lthak1wMsI1qe469co5_250.gif http://27.media.tumblr.com/tumblr_lthak1wMsI1qe469co6_250.gif

Az utolsó részben sikerül a kísérletük. Ezután pedig összejönnek. Derek nagyon örül, mert úgy érzi, hogy végre Meredith is tudja, hogy mit akar. Ezután szakít Rossal és újra összeköltözik Meredith-szel. Derek rábírja Mereditht, hogy béküljön ki Lexie-vel.  kórházba. Meredith készen áll a Derekkel való együtt élésre, bár még vannak kétségei, de jó úton halad a boldogság felé.

http://media.tumblr.com/tumblr_lftugopwM81qabnqz.gif http://media.tumblr.com/tumblr_lftuhlaSsZ1qabnqz.gifhttp://media.tumblr.com/tumblr_lftuinkrmk1qabnqz.gif http://media.tumblr.com/tumblr_lftvfnoiD11qabnqz.gif

KépDerek beköltözik Meredith házába, és kezdetben előfordul néhány vita közöttük, mint például mikor Derek ki akarja költöztetni Meredith lakótársait, és mikor Derek a klinikai kísérletüknek a Sheperd-eljárás nevet adja, nem pedig Képa Sheperd-Grey eljárást. Ezek a viták azonban mind hamar véget érnek, hiszen szeretik egymást. Meredith találkozik Derek anyjával, de valahogy úgy érzi, nem képes lenyűgözni őt, nem képes megszerettetni magát vele. Derek anyja azonban úgy véli, hogy MeredithKép tökéletes partner lesz Derek számára, ezért Derek úgy dönt, hogy hamarosan megkéri Meredith kezét. Derek összeomlik, mikor egy betege a saját hibájából meghal. Napokig a lakókocsijában gubbaszt. Meredith nem megy ki érte, amíg Richard nem kéri tőle, és el nem mondja, hogy Derek meg akarja kérni. Meredith elsőre nem jár sikerrel, de mikor kiderül, hogy Izzie rákos, sikerül rávennie, hogy jöjjön vissza, és operálja meg Izzie-t.

 

Kép

Derek a műtét után megkéri Meredith kezét. Derek Izzie-re bízza az esküvő megszervezését, Izzie pedig örömmel megszervez mindent, ámKép amikor kiderül, hogy Izzie-nek operálhatatlan tumora van, Derek és Meredith úgy dönt, hogy helyettük inkább Izzie-nek és Alexnek kellene összeházasodnia. Azután Meredith és Derek a városházán akarnak összeházasodni, de minden nap közbejön valami, ezért  fogadalmat tesznek, és ezt tekintik az esküvőjüknek, ez a Post-it esküvő

Meredith's Post-it wedding

http://30.media.tumblr.com/tumblr_lsyk55Uond1qdp7auo1_500.gif

Ezek után Izzie rosszul lesz, az idegen betegről "John Doe"-ról kiderül, hogy ő George elkezdi műteni őt. Azonban a kezei között agyhalott lesz és neki kell kijelenteni, hogy a férfi tényleg meghalt. Először senki sem hiszi el Meredith-nek, hogy George az. Azonban Callie a kezén levő anyajegy alapján tudja azonosítani. KépMeredith összeomlott George halála miatt. Először csak folyton szeretkezni akar a ház minden pontján. Majd később sírásban fakad ki (40 nap elteltével). Derek azonban ezek után váratlan ajánlatot kapott. Felajánlották neki Richard helyét a kórházban. Vagyis ő lenne a sebészeti osztály vezetője amíg a régi  vezető leszokik újra az alkoholról. Richard és  Derek között elmérgesedik a helyzet. És ez csak romlik amikor kiderül, hogy Derek lenne addig a főnök. Majd kiderül, hogy a Seattle Grace és a Mercy West egyesülni fog. Eközben Meredith volt alkoholista apja tántorog be a kórházba.  Majd miután rosszul lett kiderült, hogy rossz a mája, a rengeteg ital miatt. KépMeredith azonban vállalta a donor szerepét, mivel Lexie megkérte rá (ő maga pedig nem volt alkalmas donor). S habár Derek büszke volt rá, de egyben nagyon féltette is. Ezek után Derek egy nagyon bonyolult esettel találkozik. Richard pedig megtiltja neki a műtétet.De Dereknek sikerül a nagyon bonyolult műtét és Isaac (a beteg) meggyógyul. Richard és  Derek között elmérgesedik a helyzet, mer  a kórházat Derek igazgatja. Ő veszi vissza a Mery West-ből jött Aprilt és ugyancsak ő lesz a mentora. A lány azonban beleszeret, ez Mereditht nagyon zavarja. Meredith nehezen barátkozik meg a gondolattal, hogy ő a főnök felesége. Ez a gondolat akkor kezdi el foglalkoztatni amikor Miss Shepherd-nek nevezik. Derek eközben nagyon sok problémával néz szembe. Műhibaper és egy súlyos ételmérgezés is nehezíti a főnökségét.

A 6. évad záróepizódjainak témája pedig éppen a műhibaperrel  kapcsolatos. Ebben az időben Mr.Clark a felesége halála miatt beperli a kórházat és mindenért Dereket hibáztatja. Az évadzáróban ittasan és dühösen mészárlásba kezd. Végez Dr. Reeddel és Percy-vel. Megsebesíti Alexet és kishíján megöli Dereket is. Rajta az életmentő szívműtétet KépCristina és Jackson hajtja végre, mivel egy sebész sincs a közelben éppen. A műtét közben végig bent van Meredith is aki teljesen ki van borulva. És ne felejtsük el, hogy Meredith pont ezen a napon tudta meg, hogy terhes, azonban miközben a műtét alatt Mr Clark beront a műtőbe és követeli, hogy hagyják abba a műtétet. KépFegyvert fog Cristinára. Azonban amikor ezt Meredith meglátja, azt mondja, hogy ölje meg inkább őt. Hiszen ő Lexie Grey testvére és a férfi az asztalon az ő férje. Majd amikor lelőné Meredith-t Owen veti oda magát a lövés elé. Ekkor Jackson  kihúzza a zsinort mely a szívverést Képmutatja, és mindenki azt hiszi, hogy Derek meghalt. Ezt Meredith is elhiszi, s pont ezen a napon tudta meg, hogy babát vár, s még mielőtt elmondhatta volna a férjének, elvetél. (mert azt hiszi, hogy Derek meghalt). Ekkor döbben rá, hogy mennyire is szeretne egy gyereket Derektől. Az évad azzal ér véget, hogy Derek felébred és Meredith-t hívja.    
 

shock-to-the-system.jpgA 7. évad premierjében Derek az úton hajt kocsival, amíg a kórházban Meredith az új pszichológusnak beszél a traumáról ami érte őket és Cristináról. Dereket pedig újra letartóztatják a rendőrök gyorshajtás miatt és ismét Meredith-nek kell kihoznia a fogdából. Meredith ismét megfenyegeti Dereket, hogy legközelebb nem hozza majd ki őt onnan. Azonban nem emelnek vádat a férfi ellen, mert imádják őt a rendőrök (Derek szerint azért mert néhányuk életét már megmentette). Derek igazságrohamot kap és bejelenti, hogy után Főnök lenne, és, hogy az igazi főnök Dr. Webber. Ezen pedig mindenki meglepődik.  Az első részből megtudhatjuk azt is, hogy amíg Meredith a nőgyógyászánál volt a vetélése miatt addig sem magával, hanem Derekkel törődött.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTv6xyhsYDdzJAujJsjcY7oXhOF3p4qx9FXM7FDMtjk4m-HyzuBRg

Derek elvégez egy nagyon bonyolult műtétet majd pedig közli Meredith-szel, hogy "Csináljuk gyereket!", azonban szerencsére Dereket megcsipogtatják. Meredith pedig nagyon megkönnyebbül. Majd Critina és Owen esküvője napján 125-tel hajt Derek, a rendőrök azonban ismét elkapják. S habár Meredith bemegy hozzá a fogdába, de nem hozza ki őt onnan.  Derek borzalmasan mérges Meredith-re mert nem hozta őt ki a börtönből. A nap végén Meredith elmondja, hogy minden pillanatban azon aggódik, hogy Derek mikor csavarodik fel egy oszlopra és a Derek azt mondja hogy jól vannak. Emellett megtudhatjuk azt is, hogy Derek azért akar mindig börtönbe kerülni, mert ott érzi magát csak biztonságban.

Majd Meredith elmondja Dereknek, hogy terhes volt. Derek beosztatja maga mellé Cristinát, greysmcsister.jpgMeredith helyett. Derek célja, hogy segítse a nő felépülését. Ekkor megérkezik Amelia (Derek húga), aki azóta próbálja elérni a bátyját mióta meglőtték. Az Oceanside Wellnes Center idegsebésze, ajándékot is hoz testvérének. Egy potenciális pácienst. Kezdetben a viszonyuk nagyon rideg. Azonban Derek és Amelia kibékülnek egymással. Derek és Meredith továbbra sem adja fel a babázást. Elmennek egy specialistához, aki azt mondja, hogy Meredith méhe "barátságtalan", amin ő teljesen felháborodik. Meredith egyik betege nyomán, úgy dönt, hogy letesztelteti magát Alzheimer génre. Derek meggyőzi őt, hogy erre semmi szükség. 

http://27.media.tumblr.com/tumblr_liyge6JY5c1qbsi0eo1_500.gif 

episode-7-12-start-me-up-promotional-photos-greys-anatomy-17887581-1800-1200.jpgDr. Webber egy napra szakorvost csinál a negyedéves rezidenseiből. Jackson és Meredith is Derek mellett illetve a helyén dolgoznak és egy műtétért harcolnak. S habár a versenyt Jackson nyeri, de elrontja a műtétet. Ez idő alatt Derek másik betege sürgős beavatkozásra szorul, ahova Derek nem tud menni, így Meredith-re hárul, hogy teljesen egyedül megmentse a beteget. Ez pedig Lexie asszisztálásával sikerül neki. Így Lexie és Derek is nagyon büszke lesz rá. Derek ezután beszél Richarddal a szakorvosok versenye miatt. Ő szeretné felfedezni az http://www.spoilersguide.com/wp-content/uploads/2011/07/110725mag-greys-patrick-ellen1.jpg Alzheimer  gyógymódját, mert minden alkalommal amikor Meredith nem találja a kulcsait vagy nem tudja milyen nap van eszébe jut, hogy mi van akkor ha ő is beteg lesz ahogyan Ellis is. Meredith és Cristina összevesznek, amikor Cristina barátnőjét okolja a poszttraumás stressz miatt. Ezek után Cristina úgy dönt, hogy kilép a kórházból. Ez pedig Owent és Meredith-t és Dereket is nagyon meglepi. Eközben Derek megnyeri az Alzheimeres díjat, Meredith pedig nagyon büszke rá. Derek, hogy segítsen elviszi magával horgászni Critinát, aki az utóbbi időben kicsit megzizzent (Joe-nál dolgozik és pasikkal issza magát részegre). Derek áttörést ér el Cristinánál horgászás közben. Azt mondja neki, hogy nagyon különleges és látszik, hogy Cristina jobban van.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lcu8dubAfA1qzjqiao1_500.gif

http://28.media.tumblr.com/tumblr_lcug5wdMaX1qbjgg2o1_500.png 

greys-anatomy.jpg Amikor Seattle-t egy újabb lövöldözős bűtntény rázza megDerek rájött, hogy még mindig nagyon felzaklatja őt ez. Meredith továbbra is próbál teherbe esni, de nem 550w_ustv_greys_anatomy_0721_2.jpgsikerül. Derek eközben elkezdi az Alzheimer kísérleteket, amiből kihagyta Meredith-t, aki ezért nagyon mérges. Azonban Derek hamarosan rájön, hogy Alex nem szereti ezt csinálni, mert neki túl lehangoló, így megkéri Meredith-t, hogy inkább ő mosakodjon be.  Eközben kiderül, hogy Adele, Dr. Webber felesége is Alzheimeres és a betegsége igen gyors kimenetelű. Azonban nem kerülhet be, Derek programjába. Azonban Meredith ezt figyelmen kívül hagyja és gyógyszert lop az asszonynak. 

 http://26.media.tumblr.com/tumblr_lksb4dS5yM1qeduawo1_500.png

Meredith és Derek a kórházban megismerkedik egy afrikai kislánnyal, Zola-val. Ők pedig úgy  döntenek, hogy örökbefogadják a kislányt. Azonban ehhez össze kell házasodniuk hivatalosan is. Ez megtörténik a városházán és Zolát is magukhoz veszik.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8pnybm5u51radpaso1_r1_250.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8pnybm5u51radpaso5_r1_250.gifhttp://25.media.tumblr.com/tumblr_m8pnybm5u51radpaso3_r1_250.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8pnybm5u51radpaso7_r1_250.gif

Azonban fény derül arra, hogy Meredith csalt a kísérletben Alex-nek köszönhetően. Így Derek magárahagyja őt a lányukkal, mert szerinte Meredith nem tudja megkülönböztetni a jót és a rosszat. A 7. évad utolsó pillanataiban Derek az építési telkükön alszik egy hálózsákban. 

 http://28.media.tumblr.com/tumblr_lsovsvbs1i1qh7khwo1_500.jpg 

Tovább mélyül az évad kezdetén a Meredith és Derek közötti ellentét. Derek továbbra is Meredith-t hibáztatja mindenért, aki életében először küzd meg az igazi felelősséggel, hiszen egyedül maradt a kis Zolával. Derek kiköltözött a házból a telekre, ahol egy hálózsákban alszik. Persze a családja hiányzik neki. Richard-ot nagyon megviseli mindaz ami Meredith-szel történik, hiszen ő tudja, hogy mindezt érte és Adele-ért tette. Segíteni próbált rajtuk, ezért a felelősséget magára vállalva lemond a kórház igazgatói posztjáról. Ezt Derek nem érti meg, mert szerinte Meredith-nek vállalnia kellene a felelősséget. Richard azonban felvilágosítja arról, hogy Meredith a felesége és, hogy ki kellene, hogy tartson mellette.A Meredith és Derek közötti problémák hamarosan a szociális gondozó, Jenet számára is nyilvánvalóvá válnak. Ezárt a nő úgy dönt, hogy nincs jó helyen náluk a kicsi ezért úgy ítélik, hogy el kell venni tőlük Zola-t. Emellett még az is kiderül, hogy a kicsi ismét egészségügyi problémákkal küzd. A baba elvesztése miatt Meredith és Derek közötti harag egyre csak nő.

313188_217669121624355_106554112735857_687100_4848711_n.jpg

A nap végén Derek ismét magára hagyja Meredith-t. Derek továbbra is nagyon dühös Meredith-re és ezt minden alkalommal ki is mutatja. Ez a nap az első amikor az egykori gyakornokok már mint orvosok, egyedül is műthetnek. Ez pedig Derek-nek nem igazán tetszik. Azt ismét bebizonyítja, hogy brilliáns idegsebész amikor Derekkel együtt műtenek. post-it.jpgEste Derek hazatér ám ott is csak folytatják a vitázást. Derek problémája az, hogy a műtét során Meredith nem követte az utasításait. Beszélgetésük ismét hatalmas vitába torkollik. Majd Meredith megkérdezi, hogy "Akkor miért vagy velem?". Erre Derek csak a post-it-re mutat. Meredith nem akarja ezt elfogadni, hiszen Derek most utálja őt. Majd Derek lefekszik az ágyra és Meredith kezd beszélni a bizalomról, amit Derek elveszített és nyilvánvalóvá válik, hogy Meredith és Derek soha többé nem tudnak már együtt dolgozni.

http://29.media.tumblr.com/tumblr_lsorfuQhtv1qh7khwo1_250.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_lsorfuQhtv1qh7khwo2_250.gifhttp://24.media.tumblr.com/tumblr_lsorfuQhtv1qh7khwo3_250.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_lsorfuQhtv1qh7khwo4_250.gif

tumblr_lsvwpeh2vh1r17rwao1_r1_500.jpgA következő epizódban Derek otthonhagyja ismét Meredith-t. Ez az évad férfias epizódja, ahol egy női szereplőt látunk körülbelül 10 másdpercig.  Derek a többi férfi szereplővel együtt épülő házán és a kórházban is dolgozik. Többek között Owen, Ben, Jackson, Alex és Mark is, aki először vigyázott a kislányára teljesen egyedül.

http://29.media.tumblr.com/tumblr_lsrihvQMSF1qef89so1_500.png

Az 5. részben Meredith úgydönt, hogy itt az ideje elpakolni Zola holmijait. Nem azért mert úgy gondolja, hogy a kicsi már soha nem tér vissza, míg Derek pont így gondolja. A kórházba Jackson anyja érkezik egy nagyon érdekes műtéti ajánlattal. A sebészeket egy versenyen választja ki, a versenyt pedig Meredith és Jackson nyeri meg. A műtét közepén azonban egy nagyon megkepő hír éri Meredith a kis Zolát ugyanis beszállították, mivel állapota ismét súlyosbodott. Derek magában őrlődik, vajon felesége felad egy különleges nűtétet egy számára oly fontos kislányért. Derek kicsit meglepődve, bár boldogan fogadja a hírt, hogy igen. A kicsin a műtétet Alex és Arizona végzi, amely sikeresen végződik. A műtét után Cristina vigyáz Zolára, Mereditht és Dereket azonban nem engedik a közelébe. Így Cristina segítségével Derekék telefonon beszélnek a picivel és ők énekeltek neki altatódalt.  

 http://28.media.tumblr.com/tumblr_ltf014IYc41qbh42mo6_250.gif http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8eqj5r6r81qbrevho3_250.jpg  http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8eqj5r6r81qbrevho4_250.jpg

Mivel Meredith és Derek nem tudnak együtt dolgozni, így Meredith-nek új szakterületre van szüksége. S talán az élet fintora, talán nem, de ő is a nőgyógyászatra kerül, ahogyan Derek előző felesége Addison is. Meredith és Derek között úgy tűnik minden rendben van, de igazából küzdenek a házasságukért. Közben Derek a munkában is küzd, mivel nem könnyű pótolnia a feleségét. Eltökéli, hogy a kis Grey-t fogja betanítani, azonban Lexie több hibát is elkövet. Meredith éppen Alex-szel dolgozik, amikor hívást kapnak, hogy egy kisbabát kell behozniuk mentővel egy kisvárosból, mivel ott nem tudják ellátni, de nagyon rossz az idő, Derek nem akarja elengedni Meredith-t, de nem hagyja magát. Azt mondja, hogy ha elvesztett két babát akkor most segít másnak, hogy vele ez ne történhessen meg. Úton vissza a kisbabával karamboloznak egy családdal. Miközben pont Derekkel beszél Meredith. Abban a pillanatban amikor megszakad a vonal, mindenki azt hiszi, hogy Meredith és Alex meghalt. Derek egy műtét kellős közepén teljesen összeomlik, Mark unszolására hagyja el a műtőt.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_luog5kAOUX1qlqifro3_250.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_luog5kAOUX1qlqifro2_250.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_luog5kAOUX1qlqifro1_250.gif http://24.media.tumblr.com/tumblr_luog5kAOUX1qlqifro4_r1_500.gif

http://26.media.tumblr.com/tumblr_lz6b9p9r4t1qh7khwo1_500.jpgAzonban megmentették a babát, a sérülteken is próbáltak segíteni majd visszatértek a kórházba és Derek is megnyugodhatott. Meredith nem tudja feldolgozni Zola elvesztését, ezért úgy dönt, hogy nem szeretne gyereket egyenlőre. http://24.media.tumblr.com/tumblr_lxn93w4NZQ1qbh42mo11_r2_250.gifDerek mindenben támogatja őt. Ezekt után Meredith és Derek is a munkába vetik magukat és próbálják elfelejteni az őket ért veszteséget. Azonban nagy meglepetés éri őket, amikor Janet bekopog ajtajukon és közli, hogy a kis Zola az ő gyermekük. Meredith mindent megtesz hogy jó anyuka legyen, férje pedig támogatja. Derekkel folyamatosan lesik, hogy Zola http://28.media.tumblr.com/tumblr_ly3o9zlhJa1qh7khwo3_500.jpgmikor tesz valami újat, azt pedig videóra veszik. Majdnem lecsúsznak a kicsi első lépéseiről. Zola jó barátnője lesz Mark kislánya Sofia. Derek eközben Lexie-vel dolgozik a neurón. Meredith és Derek születésnapi/köszöntő bulit tartanak a kis Zolának ahol mindenki jelen van. Meredith tortát is készít a lányának. Amit aztán Derekkel közösen úgy döntenek, hogy Richardnak adnak annak az örömére, hogy túlvan az 1000. műtétjén. A bulit megzavarja Owen és Cristina civakodása. A következő részben ünneplik a Valentin napot, ahol Meredith és Derek mindent megpróbálnak, hogy együtt tölthessenek egy kis időt. Hiszen minden idejüket lefoglalja a kis Zola és a munka. Lexie pedig besegít a kis Zolánál, addig Derek végre Meredith-szel lehet.

http://28.media.tumblr.com/tumblr_lz5txxbt691qgw1nro2_250.gif http://29.media.tumblr.com/tumblr_lz6e3loliq1qbh42mo6_250.gifhttp://25.media.tumblr.com/tumblr_m8tcp75ePH1rr6w77o1_500.png

Közben Meredith már az 5. év végén jár, így közeledik a rezidensi vizsga számára. Meredith a munkába temetkezik, Derek pedig mindenben támogatja őt. Ebben az időszakban nagyon sokat játszik a kislányával és ő hordja őt a kórházi bölcsibe is. Közben Derek már azon gondolkodik, hogy hogyan folytassák tovább az életüket. Derek szerint el kellene szakadniuk Seattle-től. Meredith-nek felajánlottak egy állást Bostonban, ez pedig Dereknek is nagyon tetszik. A férfi szerint Meredith ott folytathatná a munkát, ő pedig taníthatna a Harward-on, és emellett még az édesanyja is nagyon közel lenne hozzájuk.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m43430m8m11qbh42mo7_250.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_m43430m8m11qbh42mo8_250.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_m43430m8m11qbh42mo6_250.gif http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3v34ckzL61qbh42mo4_250.gif http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3v34ckzL61qbh42mo6_250.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_m3v34ckzL61qbh42mo8_250.gif

Majd ezután Meredith, Derek, Lexie, Mark, Arizona és Cristina repülőgép balesetet szenvednek. Bár túléli a zuhanást, a keze azonban nagyon csúnyán összeroncsolódott. A helyszínen Meredith próbálta azt rendbe hozni. A férfit nagyon megviselte a hír, miszerint Lexie meghalt. Emellett legjobb barátja állapota is súlyos volt. Emellett pedig kétségbeesetten küzdenek az életben maradásért.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8xoqczF0N1r9j383o3_r1_250.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8xoqczF0N1r9j383o6_r1_250.gifhttp://static.tvguide.com/MediaBin/Galleries/Editorial/120708/Fall_TV_Burning_Questions/10burning-questions-greys-anatomy1.jpg

Az első rész hónapokkal a katasztrófa után játszódik. Ekkor már mindenki biztonságban van. Lexie még a balesetben meghalt, Mark állapota pedig ugyancsak kritikus, sőt lényegében megtudjuk, hogy kómában van és, hogy a kómába eséstől számított 30 nap elteltével le kell, hogy kapcsolják a gépről. Ez a nap pedig el is érkezett.

http://25.media.tumblr.com/1619d169b616ba5df06e050e8020ad89/tumblr_mo9kghddOP1r6eyi0o10_r1_250.gif http://25.media.tumblr.com/8cfd32897d0a824129e96b0439d3a8a4/tumblr_mo9kghddOP1r6eyi0o8_r1_250.gif

Derek és Callie egész nap mély letargiában vannak, hiszen tudják, hogy hamarosan el fogják veszíteni Mark-ot. Az este pedig el is érkezik és a halál pillanatában Mark kezét a két legjobb barátja fogja, azonban a fájdalom egyértelműen látszik a két jó baráton. Meredith azonban nem bírja végignézni Mark halálát is, így inkább el akar menni Minnesotába, ott hagyja Dereket. Aki a legjobb barátja halála után a kislányával, Zolával próbál vigasztalódni.

http://25.media.tumblr.com/1cd6fd1f8a361a792b63033f988b4d28/tumblr_mo7coq1zTS1r7dbnzo8_250.gifEzt követően visszarepülünk a múltba és megtudjuk, hogy mi is történt és hogyan találták meg az erdőben rekedteket. Derek keze súlyosan megsérült a balesetben többszörös kézfejtörést és középső idegsérülést diagnosztizáltak nála illetve egy specialista szerint csak 80%-ban lehetne helyreállítani a sérüléseket. Derek azonban úgy tűnik nem igazán akarja a műtéteket, ugyanis szerinte műtés helyett taníthatna és konzultálhatna is. http://24.media.tumblr.com/tumblr_mbesfeW9lO1qmo6dyo1_500.gifAzonban Meredith és Callie tartja benne a lelket, hogy a keze lehet még a régi. A hiánya pedig egyre jobban kirajzolódik, hiszen az őt helyettesítő idegsebész messze nem olyan jó, mint Derek. Így a kórháznak is szüksége van rá. Azonban Derek úgy dönt, hogy a specialista helyett inkább Callie operálja meg a kezét. Ami mindenkire nagy terhet ró. A műtét azonban nem megfelelően sikerült. Vélhetően azért, mert Callie pont a műté közben tudta meg, hogy Arizona lábát amputálni kell.

Elkezdődnek a tárgyalások a repülőgépet nyújtó vállalkozással, akik egy igen magas ajánlatot tettek az orvosoknak. Derek azonban nem tudja, hogy elfogadja-e. Ekkor úgy döntött, hogy elmegy és megnézi a repülőgép roncsait. Derek ekkor azonban teljesen ledöbben az emlékek is megrohanják. Amikor pedig az ajánlat elfogadására kerül a sor, Derek nemet mondd és a többiek is azt teszik. Úgy döntenek, hogy inkább folytassák a nyomozást és állapítsák meg hogy miért veszítették el Lexie-t és Mark-ot.

Derek a keze helyrehozataláig a gyakornokokat tanítja, akik nem túl hálásak. Közben Meredith-nek hazudni kell Dereknek egy esettel kapcsolatban; a keze miatt. A férfi azonban rájön a hazugságra és eléggé dühös is lesz, ám gyorsan megnyugtatja őt Owen, aki nagyon is megérti, hogy miért tette mindezt Meredith. Emellett Derek ígéretet is tesz, hogy soha nem fog elmenekülni a nehézségek elől többé. Közben Cristina hazatérte miatt, Meredith néhány napig a lánynál aludt. Így Derek egyedül állt helyet, mint apa. Közben a tárgyalások is megkezdődnek a kártérítés összege miatt. Amikor Derek kártérítési összegének megállapítása kerül terítékre akkor azonban a hallottaktól Derek is összeomlik. Hiszen a műtétek, a kórház és az orvoslás az élete. Mindezek mellett pedig Callie Dereket hibáztatja azért mert mindent újra át kell élniük a tárgyalások során és még sok minden miatt. Így Derek és Callie összevesznek. Azonban Callie is rájön, hogy túlságosan is szigorú volt és igazságtalan. Így összefognak és úgy döntenek, hogy közös megoldást találnak Derek kezének helyrehozására. S kiderül az is, hogy az sérült orvosok a kórházat kell, hogy bepereljék.

Derek nem akarja a műtétet és közben Meredith próbálja meg jobb belátásra bírni a férjét. Derek inkább horgászni szeretne, mint kiderült már a rózsaszín horgászbotot is megvette Zolának. Callie és Jackson azonban már kész tervvel próbálják bíztatni Dereket, hogy elvállalja a műtétet. S ez be is következik amikor az új idegsebész megint "buta" dolgot csinál. Közben Derek egy nagyon jó hírt is kap, amikor Meredith furcsán és viccesen bejelenti férjének, hogy állapotos.

http://25.media.tumblr.com/72387ce8ec8592cd00e7bfa9bbd1dac1/tumblr_mnubxfqiRr1rd447jo1_250.gif http://25.media.tumblr.com/1b7341ad56e761d3faef9cfc49121e3b/tumblr_mnubxfqiRr1rd447jo2_250.gif

Meredith-nek is bele kell szólni Derek kezének ügyébe. Nem találnak megfelelő ideget, és Callie és Jackson szerint egy rokon lenne a legjobb donor, Derek azonban tiltakozik. Meredith szerint is ez lenne a legjobb ötlet, így megbízza Brooks-t, hogy hívja fel Derek testvéreit és kérjen segítséget tőlük. Persze amikor ezt http://25.media.tumblr.com/b0274f3299bc7fb6deb9f3586c9059c4/tumblr_mghfmabgzV1qdkhuzo1_r1_250.gifDerek megtudja kiborul, nem akarja testvérei segítségét kérni. Callie és Jackson közben pedig elkezdik kiválasztani azt a gyakornokot, aki velük műtheti majd Derek kezét. Végül ezt a tisztet Ross nyeri meg, mert ő volt az egyetlen aki betegként kezelte a beteget. A nap végén pedig megérkezik Lizzie is aki elvállalja, hogy ő legyen a donor. Közben elérkezik Meredith első nőgyógyászati vizsgálatának időpontja is, ahol mégcsak rá sem néz a monitorra, ahol a babáját láthatná. Ugyanis nagyon fél attól, hogy ezt a babát is el fogja veszíteni. Amit Derek is csak nagyon nehezen ért meg. Közben Derek törli a műtétet amikor kiderül, hogy mindkét lábát fel kellene vágni a húgának. Közben Lizzie hatására Derek igent mond a műtétre. Közben közeledik a per és a tanúvallomások ideje. Közben megkezdődik Derek kezének a műtétje is és szerencsére minden a legnagyobb rendben megy. Derek is felébred az altatásból és tökéletesen jól érzi magát. Csak egyet kér a feleségétől, hogy látogassa meg a húgát is. Ekkor Meredith elmondja Lizzie-nek, hogy állapotos.  

http://24.media.tumblr.com/7cd0369b80af586739e1f715ed51eb8e/tumblr_mic93jF99E1qamz57o1_1280.png

 

Derek keze egyre javul és Callie is figyelemmel kíséri a betege állapotát. Közben a bíróság meghozta a döntés és kiderült, hogy az orvosok nyertek és a kórház hibázott. Így kb 15 millió dollárt nyertek fejenként. Derek kezét közben elkezdik tornáztatni, pinng-pongozik és közben igazi verseny alakul ki az orvosok között és még bajnokságot is rendeznek (fogadnak is). Közben Cristina elmondja Dereknek, hogy tudja, hogy Meredith terhes és gratulál is neki. Cristina is tisztában van azzal, hogy Meredith csak akkor fogja elmondani és elfogadni a terhességét ha biztos abban, hogy a baba megmarad és elmúlik az idegessége. Közben eljön az este amikorra Callie vacsorát szervezett amiért megnyerték a pert.

http://25.media.tumblr.com/73476684ab9d0dcecd7edbf1283e7ef9/tumblr_mgyladDYyV1qg2137o1_250.gif http://24.media.tumblr.com/58dd75b956b542926ff7a5768679fc54/tumblr_mgyladDYyV1qg2137o3_250.gif

Meredith és Derek is megjelent az eseményen, ahol Callie mindenkinek pezsgőt rendelt, azonban Meredith nem ihatott abból, így be kellett vallania, hogy állapotos. http://25.media.tumblr.com/3df869433aeffff5768dc4e1a006cd38/tumblr_mh91boKghS1ql8iodo1_250.gifKözben kiderül, hogy a kártérítést az orvosoknak a biztosító helyett a kórháznak kell kifizetni, így az komoly finanszírozási problémákkal kell megküzdeniük. Derek közben azzal küzd Meredith a terhességi hormonjaival. Közben Derek ismét műt, így kiderült, hogy a keze is tökéletesen funkcionál. Közben kiderül az is, hogy a Pegasus meg akarja venni a kórházat. Azonban az orvosok kilátásai nem a legjobbak a Pegasus kórházak ugyanis a gyógyítástól messze állnak. Így Callie fejében megfogalmazódik egy ötlet: ők vegyék meg a kórházat.

http://25.media.tumblr.com/8c538adc1382ea470a11134e8c269d00/tumblr_mi9vokrRZj1qfwwamo1_500.gif

http://25.media.tumblr.com/1d2c9f0b6c77b1320d5278d0ef4a0800/tumblr_mhjs98I7Jl1qamz57o1_1280.pngAmi jó ötletnek tűnik azonban mindenki nagyon bizonytalan a dologgal kapcsolatban. Callie mellé először Derek áll oda. Azonban Arizona és Derek csúnyán összevesznek, amikor a nő kiosztja az ártatlan férfit. Meredith nagyon dühös lesz és el is küldi őket haza. Ezen túl még a  rendelkezésre álló tőkéjük nem elegendő a terv végrehajtásához. Közben Derek arca elözönli a kórházat, mint a Pegasus arca. Amitől legjobban a férfi borul ki és azonnal le is vetetné őket, ha Cahill engedné. Így azonban nem marad más, mint az, hogy Ross-al összefirkáltatja azokat.

http://25.media.tumblr.com/e2012bc094934519e53cf0c8aaa45f9d/tumblr_mi9qq4mxZW1qax1qso1_250.gif http://25.media.tumblr.com/b0bb8acfc237dd0cb7055426c4e057a8/tumblr_mi9qq4mxZW1qax1qso4_250.gif

Újabb probléma merül fel a vásárlással kapcsolatban, ugyanis dolgozók nem vehetik meg a munkaadó kórházukat. Így az orvosok Derek vezényletével felmondanak. Azonban a felmondásukat pánik és félelem követi. Ezt követően a befektetési tanácsadó egy Kft-t akar alakítani ahol lelgálisan összpontosíthatnák a tőkéjüket. Ekkor merül fel a Vak Vezet Világtalant, az Ördögi Kör, a Keserű Szirup és a Totál Szívás Kft ötlete. Ekkor megkezdődik a harc a kórházért.  

http://25.media.tumblr.com/a7a6c11b84ddccd6a1d1ccdf1cb37edb/tumblr_mi92k3ucym1r6y67yo2_250.gif http://25.media.tumblr.com/bf2cae6d122185114ae075b397cd3b15/tumblr_mi92k3ucym1r6y67yo4_250.gif

Derek ugyanis talál egy befektető de nem felel meg neki a kórház és Richard szakértelme sem tudja meggyőzni. Ezután Richard elmond mindent Catherine Avery-nek aki az alapítványával segítséget kínál a bajba jutott kórháznak. Így végül Cristina, Meredith, Derek, Callie és Arizona kezébe kerül a kórház, az alapítvány részéről pedig Jackson veszi át az irányítást. Jackson először nagyon nagyképűen viszonyul a dolgokhoz, azonban hamar rájön, hogy csak együtt érhetnek el sikereket. Innentől az orvosi csapat teljesen jól tud együtt dolgozni és irányítani a kórházat.

http://2.bp.blogspot.com/-ET8RZvx_Iqc/UUZ2Lmvnr3I/AAAAAAAABe8/HLmXNbJEWfw/s1600/Grey-Sloan-Memorial-Hospital.jpgMegalakul az új Igazgatótanács, benne a tulajdonosok: Meredith, Derek, Cristina, Arizona, Callie és Jackson. Jackson azonban nem a vártaknak megfelelően viselkedik. Így többször is összetűzésbe kerül Derekkel, aki nem igazán ért egyet a férfi módszereivel. Derek közben Jackson hatására csúnyán összevész Owennel is. Ő ennek hatására felmond a kórházban. Végül Derek is meggondolja mindazt amit tett és kimegy a lakókocsihoz bocsánatot kérni. Ezután Owen visszatér. Azonban időközben Jackson is rájött, hogy rosszul állt a dolgokhoz és kiakarja javítani az általa elkövetett hibákat. Így az egyik első cselekedete a kórház átnevezése, melynek új neve hivatalosan is: GREY-SLOAN MEMORIAL HOSPITAL.

 http://hollywoodanesthesia.com/wp-content/uploads/2013/03/new-sign.png

http://24.media.tumblr.com/33fb958dbab20eb817e95f37ae7645d3/tumblr_mnulxcPcnF1s9rs2wo6_250.jpgMeredith továbbra is nagyon negatív a terhességével kapcsolatban, Derek azonban próbálja észhez téríteni. Attól tart, hogy a baba vak, siket vagy több feje vagy keze van a kelleténél. Továbbra is attól tart, hogy a barátságtalan méhe, nem tud egy egészséges gyermeket kihordani. Közben a kórház neve hivatalosan is megváltozik. Derek végre eléri, hogy Meredith hajlandó legyen vele elmenni egy vizsgálatra, ahol megtudják, hogy a baba teljesen egészséges és, hogy kisfiút hord a szíve alatt.

http://24.media.tumblr.com/6bc18f05fe7af934ecbb07f32072fddb/tumblr_mnj2f0RxQr1qbfy4fo1_250.gif http://25.media.tumblr.com/a8e0fad30f8c1a7e2164bffea65224bb/tumblr_mnj2f0RxQr1qbfy4fo2_250.gif

http://24.media.tumblr.com/ccefdec0246585ee130eb5ddd1c3d2ac/tumblr_mn0tyhhQlj1r8adlxo8_250.gifMeredith anyai ösztöneinek felerősödése egyre szembetűnöbb. Reggel amikor Derek szeretkezni szeretne feleségével akkor az nem hajlandó, mert állítása szerint lányuk ébren van, ami igaznak is bizonyul. Derek keze pedig tökéletes, így a férfi ismét a munkájának hódolhat.
Bailey munkája révén kiderül, hogy Meredith génjei több helyen is Alzheimer hajlandóságot mutatnak. Ettől persze teljesen pánikba esik és most Derek nyugtatása sem oldja meg a helyzetet. Meredith rögtön meg akarja változtatni a végrendeletüket, hiszen tart attól, hogy a két gyermeke valamilyen okból kifolyólag egyedül marad, s ekkor gyámra lesz szükségük. A végrendelet szerint ez a gyám Lexie, azonban ő helyette Cristina és Derek egyik húga is szóba kerül. Végül az új végrendeletet aláírják, s mivel Cristina nem vállalta, így Derek egyik húgát nevezték meg gyámnak. Meredith pánikán Derek próbál meg úrrá lenni, aki megcsináltatja a saját gén térképét is. Ez alapján Derek magas kockázattal szenvedhet majd máj vagy prosztata daganatban illetve elvileg kopaszodik és a heroinfüggősére is igen magas esélye van. Ezzel rávilágít arra, hogy ez a térképezés csak a lehetőségeket és nem a biztps jövőt mutatja. A vezetőség pedig egy igen komoly problémával http://24.media.tumblr.com/b2e0cc34b64ca06bc3c0b31c7f0d29fb/tumblr_mnnyvzmxAf1rfi76go1_500.jpg találja szembe magát, Bailey betegei ugyanis egy fertőzés miatt sorra halnak meg, s kiderül, hogy valószínűleg Bailey miatt. Felfüggesztik Bailey-t az állásából, sem Meredith sem pedig Derek nem tudja megmenteni őt. Közben Meredith már a szülést tervezi, ahol szeretné ha Derek mellett Cristina is jelen lenne. Azonban senki sem szeretné látni ahogy Meredith az asztalra kakil, így Cristina és Alex is fél attól, hogy bent legyen a szülésnél. 

http://24.media.tumblr.com/c283c320c53ec3fce37c0cf807c3e54b/tumblr_mo2mm40pMD1rivyhpo1_500.gif

Zola hercegnőnek öltözteti az édesapját, aki éppen azon aggódik, hogy mi lesz Zolával ha a kistestvére megszületik. Azonban Meredith szerint Zola mindig ki fogja tudni harcolni magának azt amit szeretne, hiszen Dereket is rávette arra, hogy most hercegnőnek öltözzön. Kiderül, hogy a másik kórházakban dolgozó orvosok igazi legendának és példaképnek tekintik azt a 7 orvost, akik a Grey-Sloan Memorial Hospital-t vezetik. Őket együtt csak GREY -SLOAN SEVEN-nek (Grey-Sloan Hetes-nek) nevezik.

Az évad utolsó előtti részében a problémák már sokasodni kezdenek. Egy komoly vihar közelít ugyanis Seattle felé, melynek következtében szükségállapot áll elő a kórházban. Közben megérkezik Jo exbarátja is a kórházba súlyos sérülésekkel és Dereknek kell megmentenie, aki azt hiszi, hogy Alex tette ezt a férfival. Amikor Meredith a lépcsőkön beszél Jo-val és bosszankodva elindul vissza megbotlik és leesik a lépcsőn. Ekkor nagyon megrettent attól, hogy esetleg baja esett a babának. Derek pont egy vizsgálat kellős közepén tudja meg a történteket, s rögtön a feleségéhez siet. A vizsgálatok rögtön kimutatják, hogy semmi komoly baja sem történt a babának az esés következtében. A rész végén megérkezik a vihar és megindul a szülés is.

 

http://25.media.tumblr.com/bca10b6ba047d93a35bdda3883e5ce7b/tumblr_mmzwctTsAD1qfmzxdo1_250.gif http://25.media.tumblr.com/9c113993459cc580bf3c3b22d609166f/tumblr_mmzwctTsAD1qfmzxdo2_250.gif http://25.media.tumblr.com/72956b6fe9ac31719dc40be4fde06559/tumblr_mmzwctTsAD1qfmzxdo3_250.gif

Ahogyan soha semmi úgy a szülés sem egyszerűen indul. A vihar megérkezik és a kórház energia ellátása pedig ingadozik. Meredith fájásai közben egyre sűrűbbé válnak és az is kiderül, hogy császármetszésre lesz szükség. Az áram ekkor azonban teljesen elmegy. A baba érdekében azonban azonnali beavatkozásra van szükség. http://24.media.tumblr.com/50952c00a1917fbca04bdfa16ad234a7/tumblr_mmyg0uKXrF1qbh42mo1_500.pngA műtét során Meredith nagyon aggódik Derek a baba nevének kitalálásával próbálja meg elterelni a felesége gondolatait. A Sebastion és a William Shepherd között vacilálnak amikor elkezdik a műtétet. Meredith közben tovább pánikol, s amikor a kicsi nem sír fel Meredith teljesen összeomlik a baba azonban szerencsére teljesen egészséges csupán a koraszülés miatt lesz szüksége inkubátorra. Meredith utasítja Dereket, hogy menjen a babával és egy pillanatra se hagyja magára. Brooks és Ross maradnak Meredith-el. Azonban hamarosan jön a hír, a szülésznek pedig el kell mennie. Elvileg csupán a bezárás marad Ross-nak, azonban komplikációk lépnek fel. A hasüregben rengeteg vér gyülemlett össze, először senki sem tudta, hogy miért. Azonban Meredith hamar rájött, hogy biztos az esés következtében sérült meg, azonban ők csak a babát vizsgálták, azt nem, hogy esetleg ő is megsérült-e. Meredith ellátja tanácsokkal Ross-t a műtét alatt, majd közli, hogy hamarosan el fog áljulni. De bízik az orvosban és tudja, hogy meg tudja csinálni, illetve üzeni Dereknek, hogy tudja a baba nevét, azonban mielőtt kimondaná Meredith eláljul.

 http://24.media.tumblr.com/baa243cf03ab9e499063e7822834dd48/tumblr_mn06p2mU411ql8iodo3_250.gif http://24.media.tumblr.com/8df5743a0b36fb909f0315b18a55b16b/tumblr_mn00jar6fK1qbu6npo2_250.gifhttp://25.media.tumblr.com/7f65238fb5c0bde435241577d4aaf958/tumblr_mn1uf2Y5HV1roc1dmo1_500.gif http://25.media.tumblr.com/769aafd76f9b80e97ef5f84e62466e55/tumblr_mn1uf2Y5HV1roc1dmo2_500.gif

Cristina közben végez a műtéttel amely miatt nem tudott Meredith mellett lenni a szülés alatt. Majd elkezdi keresni a barátnőjét, akit azonban sehol http://25.media.tumblr.com/e44e774b38013412109afa8b388cb93b/tumblr_mmzx8cSqrT1qbh42mo2_500.pngsem talál.  Ezalatt Brooks megkeresi Bailey-t és megkéri, hogy gyorsan segítsen ugyanis nagy a baj. Bailey kis vacilálás után elindul a műtétre, ahol Meredith már nagyon sok vért veszített mire odaért. Kiderül, hogy Meredith lépe leszakadt az esés következtébe illetve közben Cristina is megtudja, hogy mi történt, és értesítette Dereket is, aki összetört felesége elvesztésének lehetőségétől. Együtt izgulnak és várakoznak a műtő előtt, amikor kiderül, hogy a baba Meredith-re hasonlít. Bailey kijön a műtőből és közli, hogy mi is volt Meredith baja, azonban azt nem mondja, hogy mi lett vele csak sírni kezd. Ekkor mindenki azt hiszi, hogy meghalt, azonban a műtőbe érkezve örömmel látják, hogy éleben van. A rész azzal ért véget, hogy Meredith, Derek, Zola és  kis jövevény együtt vannak a kórteremben és Meredith kitalálja a baba nevét, akit Bailey-nek neveznek el a doktornő után akinek az életét köszönheti.    

 

WHAT IF ....

McDreary - McSivár

http://static.tvguide.com/MediaBin/Content/120102/News/2_tues/120103mag-greys-anatomy-walsh1.jpgEbben az évadban találkozhattunk az alternatív valósággal. Egy epizód erejéig Shonda Rhimes bemutatta nekünk, hogy hogyan alakulhatott volna Derek élete, ha a bárban nem találkozik Derekkel és  ha ő soha nem vált volna el a feleségétől. A történet szerint nyoma sincs a boldog és vicces Dereknek. Egy tutyi mutyi alak lett, akit sem szakmailag sem emberileg nem becsül senki. Ráadásul elnézte Addison-nak a Markkal való megcsalását is. Az epizódban Addison terhesen jelenik meg, és az epizód végéig úgy tudjuk, hogy a baba Dereké. Azonban a már jól megszokott forgatókönyv szerint folyamatosan veszekednek, az epizód végére pedig megérkezik Mark, és kiderül, hogy Addison gyermeke nem Derektől van, ennek következtében Derek megszabadul egy hatalmas tehertől. Az epizód végén ott találjuk magunkat ahol minden elkezdődött. Meredith és Derek a bárban ülnek, Meredith pedig természetesen teqilát iszik. Elhangzik a híres mondat: „te csak egy lány vagy a bárban én pedig csak egy fickó.” -  „Mert a sors így rendelte.”

 http://26.media.tumblr.com/tumblr_lystcgkKCY1qbh42mo1_250.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_lystcgkKCY1qbh42mo2_250.gifhttp://29.media.tumblr.com/tumblr_lystcgkKCY1qbh42mo3_250.gif http://26.media.tumblr.com/tumblr_lystcgkKCY1qbh42mo4_250.gifhttp://25.media.tumblr.com/tumblr_lystcgkKCY1qbh42mo5_250.gif http://26.media.tumblr.com/tumblr_lystcgkKCY1qbh42mo6_250.gifhttp://25.media.tumblr.com/tumblr_lystcgkKCY1qbh42mo7_250.gif http://27.media.tumblr.com/tumblr_lystcgkKCY1qbh42mo8_250.gif

 

 

DEREK ÉLETÉNEK MÁS NŐI: 

http://cdn.media.abc.go.com/m/images/image-util/624x351/d8e2939d3bea9be2758f2fabe3d65cf5.jpg http://www.tvchitchat.net/images/a1521.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.