Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Olvasói történetek - Így alakítanám kedvenc párosom életét

2010.07.14

Kép

Ha véletlen túl hosszú lenne az írásod és nem engedi, hogy elküldd hozzászólásként; akkor küldd el nekem e-mail-ben: buse@citromail.hu vagy erzsi813@freemail.hu

 

Íme az első két kész íromány:

 

A halál sohasem véletlen

 

http://image3.examiner.com/images/blog/wysiwyg/image/Izzie_wedding.jpg http://m.blog.hu/co/comment/image/2007aprilis/grace%202x21/kiss.jpg

~Mindennek oka van. Minden okkal történik! Higgy Istenben! Imádkozz! Mondták a bölcs öregek. És hittem, imádkoztam. Isten a kegyeibe fogadott, meghallgatott és válaszolt. Mindenkit meghallgat, mindenkinek válaszol. Olykor kegyes és igennel felel, de előfordulhat, hogy a válasza : NEM! Még ezek után is higgyem ,hogy semmi sem véletlen és a halálnak is oka van?~

Pedig én élni akartam. Küzdöttem és küzdöttek értem, de végül Dr. Webber kimondta:

-         A halál ideje…

-         NEM! – ordítottam – Én élek. Nem haltam meg. – de senki sem hallott. Éreztem magamon a rózsaszín báli ruhát, ahogy a hajam a hátamra omlott! Mindent, mindent éreztem. De Alex olyan keservesen sírt. Miért sír? Nem értettem. Megpróbáltam megsimítani az arcát, de kezem átsiklott bőrén, akár kés a vajon. Majd megláttam George-ot . A klinika folyosóján sétált. Katonai öltözékben és alig volt haja. Nem akartam elhinni. Nem nyugodhattam bele. Elindultam utána, de meghallottam a nevem.

-         Izzie, Izz! – Alex szorongatta a testem – Nem teheted ez velem! – sápadt  arcom olyan élettelen volt. Úgy láttam saját magam, mintha egy testen kívüli élményem lenne. A gépek még mindig idegesítően csipogtak. Christina próbálta nyugtatni Alex-et.

-         Karev! Tudott a kockázatról, te is tudtad. Azért írta alá az a papírt, mert inkább a nyugalmat választotta a szenvedés helyett. – gondolta ő.

És igen eredetileg ezt hittem, de most nem erre vágytam. Inkább fájjon, de meg akartam ölelni Alex-et. Akartam! Viszont képtelen voltam. Nem tudtam tovább bámulni a szenvedését, George után mentem. Ahogy kiléptem az ajtón Danny állt velem szemben.

-         Gyönyörű vagy – kezdte, de én csak az egyre távolodó George-ot figyeltem – végre eljött ez a perc. Éveket vártam rád és most…

Hirtelen fel sem fogtam miről beszél.

-         Danny,  teljes szívemből szerettelek, de hogy mondhatsz ilyet? Éveket vártál..erre..

-         Most már együtt lehetünk! Semmi sem választhat el, se az én rossz szívem, se más..Gyere! – kinyújtotta felém a karját.

~ Őt vajon meg tudom érinteni? – tűnődtem~

-         Nem! – mondtam végül és elindultam George után, aki nagyon lassan haladt, de már a folyosó végén járt. Épp a műtőbe készült belépni. Mikor utolértem.

-         George. – neve hallatára hátrafordult.

A korház falain belül látni őt katonaruhában. Ledöbbentett. Az ő arca már-már ijedséget tükrözött.

-         Mit csinálsz itt? – tettem fel neki egy bugyuta kérdést.

-         Izz! – megszorította az egyik kezem – Mi az, hogy mit keresek itt.. – szemei fájdalmat árasztottak – meghaltam. És te..?

Ha élnék, most zokognék, úgyhogy..

-         És én? – megöleltem – Én is!

-         Annyira sajnálom! – megremegett – A rákod! Hiába küzdötél. És az a sok szenvedés! Ezzel szemben én..

-         Mi van veled? – türelmetlenkedtem ő pedig belépett a műtőbe – Hova mész?

-         Tudod, hogy mennyire szeretlek..szerettelek, ugye?

A műtőben a fél Grace  klinika jelen volt. A gép egysíkúan sípolt. A hangra Meredith Derekre nézett. Abban a pillantásban, benne volt minden. Az a halálos szerelem,amit a férfi iránt érzett. Szinte fájt, hogy ilyet többé én nem érezhetek és elloptam az esküvőjüket.

-         Elloptam életük legszebb napját, a semmiért! – néztem George-ra. Rögtön tudta miről beszélek. Elmosolyodott. Ebben a helyzetben.

-         Hogy a fenébe vigyoroghatsz?- porítottam rá.

-         Ismered Meredith-t. Alig élte volna túl azt a napot. Az a te napod volt,a te esküvőd. Nem loptál el semmit. – megnyugtatott. Erre csak ő volt képes. Elűzni a lehetetlen „Izzie-gondolatokat”. És már nincs többé, de ugyanakkor én se léteztem. Folytatta - Egyébként meg volt nekik a tökéletes post-it esküvő. – mosolygott egyet, majd az asztalon fekvő felismerhetetlenségig összetört testre pillantott és a vigyor lefagyott arcáról. Ahányszor csak sokkolták, ő mindig megremegett.

-         Miféle post-it esküvő? – csattantam fel.

-         Fogalmam sincs – mondta rezzenéstelen arccal – az előbb beszéltek róla. Most viszont – rám nézett – menj Dannyvel jó?!

-         Mi? Hülye leszek. Veled maradok! – szögeztem le.

-        Nem! Nem maradhatsz! – ismét remegett és halványabb lett – Izz, sajnálom én kaptam még egy esélyt, Danny vigyáz rád..

-         De George..

-         Most már nincs, de…Izzie. – még megsimította az arcom, meg akartam fogni a kezét. Nem ment.

-         Mond meg Alexnek, hogy szeretem és lépjen tovább, legyen boldog.

Bólintott, majd a gép ismét szabályosan, a szíve ritmusára csipogott. Ő pedig „eltűnt”. Túlélte. A műtőben kitört az örömújongás. Meredith hatalmas öleléssel jutalmazta Dereket. Jó érzés volt rájuk nézni. Pár év vagy hónap és már gyerekeik lesznek, ebben biztos voltam. Derek lefejtette magáról a maszkot, és Meredithiről is, úgy láttam akár egy lassított felvételt. Ajkaik közeledtek egymáshoz, majd egy tökéletes csókban forrtak össze. Akár a filmekben. Sírni támadt kedvem.

-         Én már sose leszek boldog..

-         Nem. Ilyen boldog már nem leszel. – szólalt meg Danny a hátam mögött – De megtehetsz mindent, hogy a hátralévő örökkévalóság elviselhető legyen, és a túloldal meseszép, plusz ott vagyok én is. – vicceskedett.

Régen annyira szerettem volna vele lenni más vágyam sem volt, minthogy megöleljem. Most megtehettem..volna. De nem őt akartam ölelni, hanem Alex-et az én keményszívű, mégis kedves Karevemet.  Úgy éreztem, ha még egyszer  látom zokogni nem leszek képes arra, hogy továbblépjek. Így gondolkodás nélkül megfogtam Danny kezét. Meredith határtalanul boldog volt, Christina pedig szerelmes. Már ez is egy kisebbfajta csoda. George túlélte. Alex pedig rendbe fog jönni. Ezzel áltattam magam. Ő nagyon erős.

-       Menjünk! – néztem Dannyre, bár fogalmam sem volt, hogy hova. Mennyországba? Van olyan? Megöleltem,őt öleltem, de közben arra gondoltam, hogy Alex-el vagyok.

~ Igen, az ember mindig arra vágyik, amit nem kaphat meg. És állítólag mindennek van oka. A halál sohasem véletlen, nincs baleset és végképp nincs menekvés!~

UI.: Elég hamar dobtam össze  és elrugaszkodtam a valóságtól, rendesen. De remélem tetszik :)

 

Szerző: Miss Scherbatsky

 

 

 

http://editorial.sidereel.com/Images/Posts/greys_meredithanderek.jpg

 

 A bonyolult szerelem

 

Minden megy tovább, a maga útján. Egy gyermek akit nem akartam; egy gyermek akit már nem akarhatok. De vajon mi lesz most? Az élet múlandó a boldogság is. Egy gyermek viszont állandó. A szerelem túlélte. S megtörtént a csoda, valami olyan melyet eddig nem is gondoltam...

 

 

Derek és Meredith a kórteremben

-         Jajj, végre jól vagy. – Meredith odament és megölelte. Annyira aggódtam. – és sírásban tört ki

-         Mi a baj? Meredith túléltem. Te nem szoktál sírni?

-         Tudom csak nagyon megviselt ez a mai nap.

-         Tudom, a rengeteg halál, és majdnem én is… És történt is valami furcsa. Amíg fent voltam és megállta szívem láttam az életem folytatását. A gyerekeinket…

-         Meredith sírásban tört ki. – Na de mi a baj?

-         Semmi, csak az, hogy lesz jövőnk; jó tudni.

 

Meredith még nem merte elmondani a gyenge Dereknek, hogy elvesztette első közös gyermeküket.

 

-         Főnök ezennel elmehetsz – közölte Owen a jó hírt Derekkel

-         Bocsi, hogy késtem – mondta Meredith – Mehetünk?

-         Persze, majd találkozunk holnap Owen, ugyanis jövök dolgozni már – mondta Derek

-         Sziasztok – mondta Owen

 

Otthon Meredith már elkészítette Dereknek az ágyat, sőt meglátogatta Mark, Alex és Lexie is. Cristina viszont nem, ő Mereditht győzködte, hogy mondja el az igazat a férfinak, mert már nem annyira rossz az állapota.

És sikerül meggyőznie…
 

-         Azon a napon lett volna egy nagyon jó hírem – mondta Meredith

-         Micsoda? – kérdezte Derek

-         Reggel tudtam meg, hogy… - hosszú csend következett

-         Mit? – kérdezte Derek

-         Azt, hogy…. Teherbe estem

-         Tényleg? – újjongott Derek mikor Meredith folytatta

-         … de a műtét közben Clark berontott és, hogy megmentsenek megállították a gépet és minndeki azt hitte, hogy meghaltál; és a stressz és a fájdalom hatására….

-         Mi történt? – kérdezte Derek

-         Elvetéltem…

 

És hosszú csend következett. Derek nem tudta megérteni, hogy egy jónak induló hír milyen szörnyű lehet. De látta az előtte zokogó nőt, akit imád és megértett azt a fájdalmat amit a nő arcán látott, amikor a közös jövőről és gyermekeikről beszélt neki.

 
Majd odament és megölelte.
 

-         Nincsen semmi baj, még lehet egy tucatnyi gyerekünk. És nem is terveztük még…

-         Tudom, de nagyon rossz. – mondta Meredith

-         Nem hittem először, hogy ennyire megviselt, ugyanis idáig nem akartál babát. – mondta Derek

-         Ez már nem így van… habár lehet, hogy úgy könnyebb lenne most – mondta Meredith

-         Mi? Már szeretnél babát? – kérdezte Derek

-         Igen, de most kell egy kis idő. – mondta Mer

-         Nem baj, de már el szántad magad – mondta Derek

 
 

Néhány óra múlva Derek telefont kapott. Meredith ugyanis értesítette Derek édesanyját a történtekről, aki mint kiderült éppen beteg így ő nem, de Nancy, Derek testvére ide utazik Seattle-be. Meredith ment ki érte a repülőtérre, mivel Derek még gyenge. Az úton néma csend uralkodott. Meredith feszélyezve érezte magát, Nancy a kezdetektől utálta őt. Mikor megérkeztek Nancy testvéréhez sietett. A csomagjait Mereidth-nek kellett becipelni, Habár neki a vetélése miatt nem szabadott volna.

 

-         Derek jól vagy, nincs semmi baj? Nem kérsz valamit? Rendesen gondoskodik rólad ez a nő? – kérdezte Nancy

-         Persze, és nem nő, hanem Meredith … a feleségem. - mondta Derek.

-         Jó, jó, nem jön a számra. A te feleséged Addison … - mondta Nancy

 

Csakhogy ezt már Meredith is hallotta aki éppen ekkor lépett be a szobába, ahol hirtelen néma csend lett. Meredith csak közölte, hogy megy a dokihoz (a nőgyógyásza nézte meg, hogy minden rendben van-e). Nancy pedig értetlenül nézett előre… Majd lement és csinált egy szendvicset testvérének. Ezek után folytatták a beszélgetést.

 

-         Te jó ég még mindig jár a pszichológushoz. Ez már egy menthetetlen eset. Mondd Derek miért nem hagyod végre ott és keresel egy rendes nő. Olyan mint Addison. De akár ki is békülhetnétek mert jelenleg nincs senkije...

-         Nem… - mondta Derek de Nancy belefojtotta a szót.

-         Annyira különböztök „vele”, hiszen teljesen más a múltatok és a jövőképetek is. Meredit csonka családban nőtt fel, férfifaló volt, és ugyanmár nem akar családot se, meg semmit...

-         De nem… - próbált valamit mondani Derek.

-         Derek ő nem lehet a te jövőd. Hiszen az álmod, hogy legyen gyereked, és szerinted ez a nő valaha is fog neked szülni. Annál önzőbb, míg Addison egyetlen álma egy gyerek… - regélte Nancy, de egy probléma volt Meredith mindent hallott ugyanis visszatért a dokitól, aki közölte vele, hogy akár már 2 hónap múlva ismételten teherbe eshet. Minden rendben van vele.

-         Sziasztok – köszönt Meredith. ŐŐŐ… azt mondta a doki, hogy minden a legnagyobb rendben és nem lesz semmi baj se…- majd kiment a szobából könnyes szemmel.

-         Gratulálok! - közölte Derek. Ha megáltál volna és végig hallgattál volna tudnád, hogy semmi sem úgy történt ahogy gondolod. Ugyanis nem pszichológusnál volt, hanem…

-         Nem mindegy hogy hol volt. De Derek a lényeg, hogy neked Addison kell, ő az egytlen akit valaha szerettél, Meredith ugyanmár csak egy kis kaland. De biztos, hogy Addy visszafogadna ha megkérnéd. – mondta Nancy, ekkor Meredith ismét megérkezett kezében a telefonnal.

-         Derek Addison keres telefonon .. – mondta Meredith.

-         Szóltál neki? – kérdezte Nancy-től.

-         Igen, miért baj, hogy a feleséged is tud a dologról? – mondta Nancy

-         A VOLT feleségem, Nancy. – mondta Derek.

Meredith azonban már nagyon unta az egész helyzetet. Közölte Derekkel, hogy el kell mennie Cristinához.

 

-         Látod már megint itt hagyott. Nem is gondoskodik rólad. Derek ez a nő nem tenne meg érted semmi. Semmilyen vágyadat sem teljesítené. Hiszen mióta is vagytok már együtt kb 4 éve. És te a kezdettől gyereket akarsz, de ezt se teszi meg neked… - mondta Nancy

 

Meredith azonban ekkor lép vissza a szobába, mert itt hagyta a kocsi kulcsát. Ám a hallottak miatt zokogásban tört ki és közölte, hogy…

           

-         Akkor tudod mit, hívd ide Addisont és ő majd szül neki gyereket…

-         Meredith… - szólt utána Derek

 
Hiába rohant ki a ház elé, Meredith már elment kocsijával.
Visszament és elmagyarázott mindent Nancy-nek.
 

-         Nancy…- kezdte Derek

-         Ugyanmár ne védd tovább… - mondta Nancy

-         Maradj már csendbe egy pillanatra. Meredith terhes volt, csak a lövöldözés miatt elvetélt. Ez nagyon megviselte és most te megforgattad benne a kést. Szóval itt az ideje, hogy bocsánatot kérj és végre fogadd el, hogy őt szeretem! – mondta Derek.

-  Jólvan, te nyertél ha egyszer hazajön akkor bocsánatot kérek tőle. - mondta Nancy szégyenteljes arccal

 

Eközben Meredith mindent elmesélt Cristinának, aki megnyugtatta őt, hogy ne is törődjön Nancy-vel. Hiszen Derek szereti és Carolyn is elfogadja. Ezek után hazament és rögtön találkoztak az előtérben.

-         Meredith! – szólt Nancy – Bocsáss meg azokért amit mondtam! Nem volt igazam, nem tudtam, hogy mi történt és tényleg itt az ideje, hogy elfogadjam a testvlrem döntését. Nagyon szégyenlem magam. És Derek szeret, nekem pedig el kell ezt fogadnom…

-         Jólvan Nancy! Nincs semmi baj.- mondta Meredith.

-         Rendben és kérnék még egy dolgot, már látom, hogy Derek jó kezekben van és nekem holnap dolgom van, szóval ki vinnél a repülőtérre? – kérdezte Nancy

-         Persze, indulhatunk? – kérdezte Meredith.

-         Igen - mondta Nancy.

 

Miután Nancyt elvitte a repülőtérre átgondolt magában mindent. Rájött, hogy tényleg szeretne gyereket és neki Derek az élete. Egy gondolat járt az eszébe „Légy különleges nő Meredith”. Anyja szavát hallotta újra és újra, így döntésre jutott.

            Miután hazatért átöltözött és bebújt Derek mellé az ágyba és beszélgetni kezdtek:

           

-         Gondolkoztam! – mondta Meredith

-         Miről gondolkodtál? – kérdezte Derek.

-         „Légy különleges Meredith” ez volt az anyám utolsó szava hozzám, és akkor rájöttem, hogy nem a karrieremre utalt, hanem arra ami neki nem siekrült. Legyen családom és legyek boldog. Erre utalt… - mondta Meredith

-         És mire jutottál ezzel kapcsolatban? – kérdezte a férfi

-         Arra, hogy tudom, hogy volt már post-it esküvönk meg minden de egyszer szeretnék igazit is és gyerekeket is szeretnék, ha nem is most,de hamarosan.

-         Tényleg? – örült meg a hírnek Derek és megölelte "feleségét".

 

Az élet rövid ahhoz, hogy ne éljünk. A problémákat megoldjuk, a múltunkat megértjük és a jövőnkre koncentrálunk. Az élet rövid, a boldogság sokat ér. Évek teltek el mire megváltozott minden. Néhány hónap már nem sok és a dolgok örökké megváltozhatnak. De ez csak rajtam múlik...

 

 

UI.:Folytatás hamarosan....

 

 

 Szerző: szerki

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

buse@citromail.hu

(szerki, 2010.07.19 16:36)

Sok sikert hozzá...
Amúgy most nekem sincs ihletem. Nem tudom, hogy folytassam. Mármint olyat tudnék csak, hogy mi lesz mondjuk 4-5 rész múlva. De majd lesz valami...

http://riaalkot.freeblog.hu/

(Miss Scherbatsky, 2010.07.19 12:23)

dejó. Kíváncsi vagyok annak is a folytatására :) Én is elkezdtem egy 6. évad folytatást. olyan MerDer-es de nem teljesen, még nem forrotta ki magát :)

buse@citromail.hu

(szerki, 2010.07.18 21:55)

oksi :)

reig@citromail.hu

(reig, 2010.07.18 21:22)

Folytatom..:)
Már írom is...de még nincs kész...

buse@citromail.hu

(szerki, 2010.07.18 11:11)

Köszi! Örülök, hogy tetszik. Amúgy ez a "Légy különleges" rész csak véletlenül jutott eszembe. :)
Én is várom a ti írásaitokat. Regi te folytatod a tiédet vagy újat kezdesz?

reig@citromail.hu

(reig, 2010.07.18 09:51)

Nekem is tetszik a folytatás!!Jó lett!!:D
Jah..és engem érdekelne egy leszbis fanfict...:D vicces lenne...de persze MerDer-esből is lehet még egy csomó másik félét írni!!!:D

http://riaalkot.freeblog.hu/

(Miss Scherbatsky, 2010.07.17 22:51)

tyűűű..nagyon tetszik a folytatás, főleg a "légy különleges" rész. más értelmezést ad a dolognak, jó lett :)(Y)

http://riaalkot.freeblog.hu/

(Miss Scherbatsky, 2010.07.17 21:40)

okok. Meggondolom :)

buse@citromail.hu

(szerki, 2010.07.17 21:32)

Oké, hajrá, de te is írhatsz Merder-ről mert szerintem nem teljesen így gondoltad mint én. És én szívesen olvasnék valamilyen más verziót is!

http://riaalkot.freeblog.hu/

(Miss Scherbatsky, 2010.07.17 21:09)

Semmi, hát sztem vami újat, mert Izziet nem bírtam annyira :D MerDEr-eset akartam, de azt akk csin te, a háromszögeset Regi, szaaal kb a lezbik maradtak..amitől kicsit idenkedek, de arról alapból van elképzelésem..nem tudom, majd még alszok rá :D

reig@citromail.hu

(reig, 2010.07.17 20:49)

Huuhh...nagyon jó!!!:D én is várom a folytatást...!!:)

buse@citromail.hu

(szerki, 2010.07.17 20:40)

Mármint olyan meleg van és én megőrülök, szóval az Izzie-Alex dolgot folytatod e vagy újat írsz majd? Bocsi :)

buse@citromail.hu

(szerki, 2010.07.17 20:39)

Köszi, én is várom a te következő story-dat, vagy folytatni akarod Teddy-Owen Cristina szerelmi háromszöget?

http://riaalkot.freeblog.hu/

(Miss Scherbatsky, 2010.07.17 20:15)

nekem tetszik a story, várom a folytatást :)

buse@citromail.hu

(szerki, 2010.07.17 13:32)

Tényleg jó lett?

http://riaalkot.freeblog.hu/

(Miss Scherbatsky, 2010.07.17 07:38)

tetszetőőőss. MerDer forevör :)
^^

buse@citromail.hu

(szerki, 2010.07.16 22:18)

egyenlőre a 6. évad után...

http://riaalkot.freeblog.hu/

(Miss Scherbatsky, 2010.07.16 21:58)

biztos jó lesz.;) És a 6. évad után? vagy az 5. évadot folytatva?
egyébként én is ilyenen gondolkodom ^^

buse@citromail.hu

(szerki, 2010.07.16 21:55)

Örülök, hogy tetszik....
A történet is nagyon jó....
Remélem az enyém is jó lesz majd...
Szerintem Meredith és Derek kapcsolatát fogom folytatni.

http://riaalkot.freeblog.hu/

(Miss Scherbatsky, 2010.07.16 21:49)

Jó h tettél hozzá képeket. Én is gondoltam rá, hogy mentek hozzá csak, aztán nem tudom, mégse xD. De így fajinabb :D