Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évadok és képeik

2009.01.15

Első évad: 2005

Episode Battle

Az első évad 2005 március 27-én kezdődött, és 2005 május 22-én fejeződött be. Eredetileg 14 epizódot terveztek, de a csatorna lerövidítette 9 epizódra (az eredeti évadzáró epizód az A nap hőse c. lett volna). Meredith Grey, a híres sebész, Ellis Grey lánya gyakornok lesz a Seattle Grace Klinikán. Megismeri társait, akik szintén gyakornokok: Cristina Yang-ot, Isobel "Izzie" Stevens-t, és George O'Malley-t, akik közeli barátai lesznek a gyakornoki program során. Más karakterek is feltűnnek, mint például dr. Miranda Bailey (akit "A Náci"-nak becéznek); Alex Karev, akit a többi gyakornok nem igazán kedvel (főleg Izzie); és dr. Derek Shepherd és dr. Preston Burke, a két neves sebész. A sebészeti osztály főorvosa Richard Webber, aki egyszer közelebb került Meredith anyjához. Az első évad a gyakornoki program első néhány napját, és a sebészek mindennapi teendőit mutatja be. Ismétlődő probléma Meredith-nek, hogy eltitkolja a többiek elől harcát anyja Alzheimer-kórja ellen, és hogy titokban tartsa viszonyát dr. Shepherd-del. Mások is rejtegetnek titkokat, mint George, aki belebolondult Meredith-be; vagy dr. Burke és dr. Shepherd, akik hatalmi küzdelmet vívnak egymás között a kórházban. Az évad végén megismerhetjük dr. Addison Montgomery-Shepherd-et (Kate Walsh), aki Derek elidegenedett neje.

Második évad: 2005 – 2006

Episode Losing

A második évad 2005. szeptember 5-én kezdődött, é 2006 május 14-én és 15-én fejeződött be két három órás évadzáró epizóddal. Az első évad eredetileg 14 epizódot tartalmazott, ahogyan azt az ABC megrendelte. Ám azt előbb befejezték, mert a producerek azt szerették volna, hogy a szezon a Született feleségek utolsó epizódjaival záródjon. Kilenc epizódot vetítettek le, majd a továbbiakat áttolták a második évadra. Az 5 megmaradt epizód mellé az ABC még 22 epizódot rendelt, így a második évad 27 epizódból áll. Ez a szám nem tartalmazza a második évad alatt vetített két összefoglaló epizódot, a "Egyenesen a szívbe"-t és a "Nyomás alatt"-ot. "A nap hőse" c. epizódról Shonda Rhimes(a sorozat szülőatyja) is ír blogjában  miszerint azt tervezték az első évad évadzáró epizódjának.

Az évad Meredith és dr. Derek Shepherd kapcsolatára fókuszál; mely hirtelen megszakad, mikor kiderül, hogy dr. Shepherd feleségül vette Addison Montgomery-Shepherd-öt. Izzie Stevens és Alex Karev egymásba szeretnek és kapcsolatot kezdenek (bár Izzie egyszer beleszeret Denny Duquette nevű betegébe), ahogyan Cristina Yang és dr. Preston Burke is. Dr. Miranda Bailey terhes lesz; és többet megtudunk Meredith családjáról.

Néhány héttel a magas nézettségű, 2006. február 5-i epizód után a sorozat több nézőt vonzott, mint bevezetője, a Született feleségek.

Harmadik évad:  2006-2007

Episode Life

 

2006 – 2007 2006 május 16-án , a második évad befejezését követő reggelen az ABC bejelentette terveit a Grace klinika harmadik évadjával kapcsolatosan, miszerint a csatorna a csütörtök esti programját biztosítja a sorozatnak, melyet este 9 órakor vetítenének.

A csatorna először 2006 februá 9-én tesztelte, hogy a sorozat mennyire vonzó a csütörtöki időpontban, amikor is ismétlésként leadta a Super Bowl XL (a amerikaifutball-bajnokság 40. évadjának döntője) után közvetlenül adásba került “Balsejtelem” c. epizódot. A rákövetkező csütörtökön, 2006 február 16 a csatorna megismételte a “Pengeélen” c. részt. Mindkét rész 21.30-kor került adásba, így a “Grace klinika” a következő konkurens sorozatokkal egyidőben került adásba: Helyszínelők (CBS), Nyom nélkül (CBS), Narancsvidék (FOX), illetve a hosszú ideje futó orvosi dráma, a Vészhelyzet (NBC). Az ezen estéken elért jó teljesítmény – az ismétlésekkel megszerzett magabiztos második hely – valószínűleg befolyással volt a sorozat őszi vetítési időpontjának kijelölésére.

Episode Sun

Az új, csütörtöki időpont egyrészt a csatornának a Grace klinikába vetett bizalmát jelentette, másrészt így kívánták a hirdetési bevéteket növelni, lévén a stúdiók csütörtökönként igen erősen hirdetik az elkövetkezendő hétvége akutális mozifilmjeit. Részben a Grace klinika időpontjának elmozdítása áll a konkurens NBC társaság döntése mögött, miszerint a “Színfalak mögött” (Studio 60 on the Sunset Strip – Magyarországon az HBO műsorán) c. sorozatuk eredetileg csütörtök esténkéntre tervezett időpontját egy más idősávra tolják. Az ABC 2006. július 18-án jelentette be, hogy a harmadik évad premierje 2006. szeptember 21-én lesz.

Negyedik évad: 2007 – 2008

Episode 414

A sorozatot 2007 március 21-én meghosszabították egy negyedik évaddal.

A sorozat történetében először indul egy új évad egy állandó szereplőt nélkülözve. A Kate Walsh által alakított karakter ugyanis főszerepet játszik a Grace klinikából kifejlődő testvérsorozatban (spin-off) melynek angol címe: Private Practice, az Rtl klub Dr. Addisonnak fordította.

Egy másik szereplőt is nélkülöznünk kell Dr. Burke személyében. A színész állítólag csúnyán összeveszett T.R. Knight-al, majd rövid időn belül kirúgták a sorozatból.

Episode Freedom

Az évad során új szerelmek szövődnek és szerelmek mennek tönkre. Izzie az előző évad végén elmondta George-nak, hogy szereti, majd a 4. évad elején megtudhatjuk a választ. Callie és George házassága kezd instabillá válni. Meredith és Derek kapcsolata különös lesz, szakítanak, mégis utánna lefekszenek. A főrezidensi állást a főnök Callinek adja, de később belátja, hogy rosszul döntött.

A sorozat egy új szereplője Dr. Erica Hahn hamarosan távozni kényszerül. Ennek oka, hogy Dr. Callie Torres-sel egymásba szeretnek. A rendezők először jó ötletnek találták, hogy ezt beírják a sorozatba, ám a nézőknek nem tetszett. Brooke Smith-et nagyon megrázta ez az esemény, hisz egyik pillanatról a másikra közölték vele, hogy kiírják a sorozatból.