Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Violet Turner - Amy Brenneman

2009.04.02

  

 http://files.private-practice.webnode.es/200000006-d087cd181b/vi.jpg

 Dr. Violet Marianne Wilder (leánykori néven Turner)

 

KépVioletet főiskolás korában megerőszakolták. Ezen a traumán barátnője, Kara Wei segített neki túljutni. Violet is hasonlóan segítette Kara-t amikor az véletlen végzett az anyjával, aki mindig bántotta és sértegette őt. Violet nagyon nehezen tudja elviselni azokat a nőket akiket megerőszakolnak, de nem akarnak beszélni róla és nem akarnak túljutni rajta. Addison és Violet között egyszer jön fel ez a téma, ahol Violet azt mondja, hogy soha nem fogja elmondani, hogy mi az (ha valakit megerőszakolnak és, hogy mi történt vele). Amikor Violet csatlakozott az Oceanside Wellness Centerhez akkor megismerkedett Dr. Cooper Freedman, gyerekorvossal és onnantól ő lett Violet legjobb barátja. Minden évban amikor megkapták a bónuszukat akkor együtt mentek pihenni. Kicsit mindenki féltékeny az ő kapcsolatukra főleg a későbbiekben Charlotte és Pete. Neki ugyancsak nagyon jó barátja Naomi is, de ahogy megjelenik Addison Naomi sokkal több időt tölt Addisonnal. A kapcsolatuk háttérbe kerül. 6 hónappal azelőtt mielőtt Addison Los Angeles-be érkezett Violettel szakított a barátja Alen.nevtelenviolet.jpg Egy nap a szupermarketben vásárlás közben találkozott újra Alennel, aki bemutatta Violetnek a feleségét, egy gyönyőrű, fiatal nőt, akit nem sokkal a szakításuk után vett el. S habár Violet megpróbált barátságot ápolni Alennel, de hamar rájött, hogy neki ez nem megy. Így megszakította vele a kapcsolatot. Ezek után lefeküdt Sheldonnal és Pete-tel is. Azonban nem tudta, hogy valójában melyiküktől, de teherbe esett. A terhessége ideje alatt Cooper odaköltözik hozzá és segít neki mindenben. Például amikor már nem látta a pocakjától a cipőjét, akkor azt Cooper kötötte be. Ez idő alatt Violet összebarátkozik Charlotte-tal is. Charlotte segít neki a lányos dolgokban, Cooper pedig minden másban.A két férfi pedig folyton vitatkozik azon, hogy melyiküknek kellene Violettel lennie, de megbocsátani a nőnek egyikük sem tud kezdetben. Amikor Pete és Lisa kapcsolata komolyabbá válna, akkor Lisa arra kéri Pete-et, hogy jól gondolja meg, hogy mit akar. pete végül úgy dönt, hogy harcol Violetért, akinek a kezét időközben Sheldon már megkérte. Violet azonban úgy dönt, hogy ad egy esélyt a Pete-tel való kapcsolatának.  

 

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lgj68bkGXY1qh7rn1o1_500.png

 

messed-up-private-practice-finale-scene.jpg

Később Violet egyik skrizofén betege, Katie - akinek meghalt a babája és nem engedte, hogy az elhalt szöveteket eltávolítsák a hasából - megtámadja Violetet és kivágja a hasából a gyermekét, mert azt hiszi, hogy Violet ellopta az övét. Violet pedig a baba épsége miatt segít a kivágásban. Ő irányítja Katie kezét. A nő még akkor is elhiszi, hogy a kicsi az övé, amikor kiderül, hogy Violet gyermeke fiú, az övé pedig lány volt. A babát elviszi a páciense, Violetre pedig Pete és Naomi talál rá. Ők beszállítják a kórházba ahol pedig Addison küzd ez életéért. A műtét sikeres és a kórházban Katie is felbukkan a babával. Cooper és Pete pedig elveszi tőle. A baba amúgy nem szenved semmiféle sérülést sem. A szülés után azonban Violet poszttraumás stresszben szenved. Minden egyes alkalommal pánikrohamot kap amikor csengetnek tumblr_lnkpxwaaar1qh7rn1o1_500.pngés egy hónapig el sem hagyja a házát. És a gyermeke érdekében lemond Lucasról. Megkéri Pete-et, hogy gondozza egyedül a babát, mert ő nem képes erre. Ezek után kicsit megzakkan és elég kicsapongó életet él. Pete nem tudja rávenni még arra se, hogy megfogja a picit. Violet többek között a Kapitánnyal is lefekszik (Addison édesapja). Majd úgy dönt, hogy egy rövid időre elhagyja LA-t. New York-ba megy ahol egy terapeuta segítségével próbálja meg feldolgozni a vele történteket.

 

violet-violet-turner-23484489-400-266.jpg

Majd visszatér LA-be és szeretné visszakapni Lucast. Pete azonban nem akar ebbe belemenni. Violet nagyot csalódik Pete-ben amikor rájön, hogy a szeretett férfi összejött Addisonnal és neveli Lucast is. Így belekeverednek egy csúnya gyermekelhelyezési perbe, ahol mindenki mindenkire rosszat mond. Végül a bíró Lucast Pete-nek ítéli. Violet azonban nem adja fel teljesen. A 3. évad záróepizódjában Pete és Violet újra összejön miután Addison nevtelenbabylucas.jpgelhagyja Peteet és megmondja neki, hogy jöjjön össze újra Violettel. A 4. évad első részében Pete megkéri Violet kezét aki igent mond és még ebben a részben sor is kerül az esküvőre, ami elől Violet majdnem megfutamodik. Végül Cooper a tanúja támogatásával és Pete iránti szeretetével túlteszi magát a félelmein és hozzámegy. Az évad utolsó részeiben Violet megtudja, hogy régi betege miatt (Katie) felfüggesztették őt a prakszisából és emellett még az Oceanside is bajba kerül miatta. A végén úgy dönt, hogy elhagyja LA-t és egy a könyvét népszerűsítő körútra megy. Lényegében ismét magára hagyja a férjét és a fiát.   

 

 http://28.media.tumblr.com/tumblr_lgj1ew2Eht1qelxevo1_500.png

 

 

 Amy Brenneman

 

Kép

Születési neve: Amy Brenneman Frederica

Születési helye: New London, CT 

 Születési idő : 06/22/1964, Rák

Foglalkozása: színész, a termelői

Családi állapot:  férjezett, 2 gyerek

Partner:  Brad Silberling

Névnap: január 8

Magasság, szemszín:  168 cm , zöld

 

 

Életrajz:

Amy Frederica Brenneman 1964. június 22-én született a Connecticut állambeli New Londonban. Édesanyja, Frederica Joanne az első bírónő Connecticut Állam Legfelsőbb Bíróságánál. Édesapja, Russell Langdon Brenneman környezetvédelmi jogász. Két bátyja van: tumblr_l8o3exvfhk1qafca5o1_500.jpgMatthew, aki ügyvéd és Andrew, aki interaktív szoftvergyártó. Nagynénje, Beryl D. Hines hidegháborús újságíró volt. Az episzkopális egyház tagja, de félig zsidónak vallja magát anyai ágon.

Glastonburyben nevelkedett, ahol tinédzserként részt vett a színházban, mind az iskolai, mind pedig a helyi színjátszó csoport tagjaként. A helyi középiskolában tanult. 1987-ben összehasonlító vallástanból szerzett diplomát a Harvard Egyetemen. A Harvardon töltött évei alatt későbbi férjével közösen megalapították a Cornerstone Theatre Company-t, amivel néhány évig együtt utazgatott a diplomaosztója után.

1995. szeptember 30-án összeházasodott Brad Silberling rendezővel a szülei kertjében. 2001. március 20-án Amy világra hozta első gyermeküket. A kislány a Charlotte Tucker nevet kapta. 2005 januárjában Amy bejelentette, hogy tavaszra várja második gyermekét. 2005. június 8-án életet adott kisfiának, aki a Bodhi Russell nevet kapta.

http://www1.pictures.zimbio.com/bg/9th+Annual+Dream+Halloween+GPQgfh4Ypghm.jpg

Amy pro-choice aktivista, ami azt jelenti, hogy az abortusz legalizálásáért kampányol. 2006. októberében több, mint 5000 nővel együtt ő is aláírta a petíciót, ami a Ms. Magazine-ban is megjelent.

 

Karrier:

Első komolyabb szerepét a New York rendőrei (NYPD Blue) című sorozatban kapta, amiben Janice Licalsi rendőrtisztet alakította. A lány történetének alakulása, amely többek között magába foglalja David Caruso karakterével kialakított romantikus kapcsolatát is, végigfut a sorozat első évadán, valamint a második évad első néhány epizódján is. 1994-ben Emmy-díjra jelölték a 'legjobb női főszereplő drámai tévésorozatban' kategórián belül, de nem nyerte meg. A következő évben újra jelölték 'legjobb vendégszínésznő drámai sorozatban' kategóriában, de a díjat ismét nem vihette haza.

Miután kilépett a sorozatból számos filmben kapott szerepet. Játszott a Viszlát család, viszlát szerelem! (Bye Bye Love)1999.jpg című vígjátékban. Amelia Harvey szerepében feltűnt a Casper című családi filmben is. Ezután szerepet kapott az Al Pacino, Robert De Niro és Val Kilmer főszereplésével készült Szemtől szemben (Heat) című krimiben. A Rettegés (Fear) című thrillerben Laura Walkert alakította. Főszerepet kapott a Daylight - Alagút a halálba (Daylight) című katasztrófa filmben Sylvester Stallone mellett. Láthattuk Annie szerepében a Lesser Prophets című krimiben, majd megkapta a Nevada című dráma főszerepét. Szerepe szerint Chrysty egy háromgyermekes anyuka, aki megelégeli az otthoni monotonitást, ezért elhagyja családját, de út közben lerobban a kocsija. A környékbeli nők értesítik a férjét, aki elindul a feleségéért. 1998-ban az Egy erkölcstelen mese (Your Friends & Neighbors) című romantikus drámában Mary-t alakította. Visszatérő szerepet kapott A dumagép (Frasier) című sorozatban is. A Mary Cassatt - Amerikai impresszionista festő (Mary Cassatt: An American Impressionist) című drámában a címszereplőt alakította, majd játszott A bamba banda (The Suburbans), az A.T.F. és a Nő ötször (Things You Can Tell Just by Looking at Her) című filmekben is.

1999-ben az Amy-nek ítélve (Judging Amy) című sorozat készítője és vezető producere lett. jamy_cast_main.jpgEgyben ő alakította a címszereplő,  Amy Gray bírónő karakterét. A sorozat a valós életből merítette a történetet. A főszereplőt Amy édesanyja, Frederica Brenneman ihlette. Egy sikeres ügyvéd és egyedülálló édesanya, aki visszatért szülővárosába, hogy bíróként dolgozzon. A heves viták néha még inkább felerősödtek, amikor Amy bírósági ítéletei konfliktusba kerültek édesanyja elveivel és a nézeteltérések ilyenkor menthetetlenül kihatottak privát életükre is. A kritikusok által is elismert sorozat hat évadot élt meg. Ezért az alakításáért Amy kétszer is elnyerte a TV Guide Awardot, valamint háromszor jelölték Golden Globe-díjra és Emmy-díjra is, de egyszer sem ő nyerte.

2003-ban az Off the Map című drámában a felnőtt Bo-t alakította. 2005-ben feltűnt a Nine Lives című drámában. 2007-ben Al Pacino mellett szerepelt a 88 perc (88 Minutes) című tumblr_lnkpxwaaar1qh7rn1o1_500.pngmisztikus thrillerben, valamint Sylvia Avilát alakította A Jane Austen könyvklub (The Jane Austen Book Club) című drámában. Ebben az évben kapta Dr. Violet Turner szerepét is a Grace klinika (Grey's Anatomy) testvérsorozatában, a Dr. Addison (Private Practice) című sorozatban, amiben azóta is játszik. 2008-ban játszott az Ölelj meg és ölj (Downloading Nancy) című thrillerben. 2009-ben a Mother and Child című drámában láthattuk Dr. Eleanor Stone szerepében.

 


MAGAZINOKBAN

http://a2zactress.com/wp-content/uploads/2010/11/Amy-Brenneman-Prevention.jpg http://s11.bdbphotos.com/images/orig/6/d/6do35j59tltaod5t.jpg

http://theamybrenneman.com/news/Panorama_110516_Cvr.jpg http://ecx.images-amazon.com/images/I/51dXDbeG-fL.jpg

 

Stílusa:

 http://s11.bdbphotos.com/images/orig/a/j/ajc4l5wm5wyjcjly.jpg http://www.emmys.com/sites/emmys.com/files/imagecache/photog_large_inline/images/2011-TVHonors-gall-arrivals-0008.jpg http://www.celebs101.com/gallery/Amy_Brenneman/186725/Amy_Brenneman_82.jpg http://www.chinadaily.com.cn/showbiz/images/attachement/jpg/site1/20090424/00221917dec40b5b4f1b06.jpg http://celebritywonder.ugo.com/picture/Amy_Brenneman/AmyBrenneman_Granitz_15916744.jpg http://s11.bdbphotos.com/images/orig/g/x/gxkdll3nryzyxgdy.jpg

http://s11.bdbphotos.com/images/orig/g/x/gxjs53n6c407n3cj.jpg  http://s11.bdbphotos.com/images/orig/g/x/gxk1w0gne5bb0wnx.jpg

http://s11.bdbphotos.com/images/orig/a/e/aeybwxioj7d66do.jpg http://www-hollywoodlife-com.vimg.net/wp-content/uploads/2010/06/061110_amy_brenneman_101936231.jpg http://www.101lifestyle.com/images/celebs/amy_brenneman/DCELEB-amy-brenneman_002.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Amy+Brenneman+Healthy+Child+Healthy+World+1ybuo1-EHIol.jpghttp://images.starpulse.com/pictures/2009/04/28/previews/Amy%20Brenneman-ALO-067965.jpg http://img003.lazygirls.info/people/amy_brenneman/amy_brenneman_3_pregnant2_UU78Qb9.sized.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.