Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Pete Wilder - Tim Daly

2009.04.02

 

 

 http://www.netambulancia.hu/img/upload/kepek/2024/1231537406_01.jpg

 

Dr. Pete Wilder

10pp.jpgPete az Oceanside Wellnes Center természetgyógyászaként dolgozik, aki hozzáféréssel rendelkezik a gyógynövényekhez is. Kezdetben mindenki csak egy kuruzslónak tartotta, de idővel bebizonyította, hogy amit csinál az tényleg valóságos. A keleti és a nyugati orvoslást ötvözi, ő maga pedig Kínában ismerkedett meg ezekkel a gyógymódokkal. Állapotos nők szüklsi terveit is ő állítja össze (akik nem akarnak epidurális érzéstelenítést például). Ő mint előadó szokott résztvenni természetgyógyászattal kapcsolatos konferenciákon. Már Addison első látogatásakor elkezdődik valami közöttük. Pete az egyik közös páciensüket kezeli akupunktúra segítségével. Ekkor Addison már "sarlatánnak" hívja. Azonban már ekkor elindul valami közöttük. Sam azonban beszél Pete-tel és megkéri őt, hogy nem bántsa Addisont. Azonban a látogatás végén elcsattan egy csók Addison és Pete között. Addison ekkor tudja meg, hogy nem lehet gyereke és úgy érzi, hogy kiszáradt. Pete ennek az ellenkezőjéről próbálja meggyőzni. Sam Addisont is megkéri, hogy nem kezdeményezzen kapcsolatot Pete-tel, mivel a felesége halála óta nem képes szeretni senkit sem. Az előző szülésznő is ezért távozott oly viharosan központból. 

Pete és a felesége kapcsolata azonban nagyon homályos. Annyit tudunk, hogy egyik éjszaka lefeküdtek majd reggelre már halott volt. Pete egy "érzéketlen szukának" tartotta a feleségét, és a halála után nem tudta túltenni magát ezen. Mert örült a halálának, azonban Violet terápiájának köszönhetően túltette magát a történteken. Anna Wilder mindenesetre vagy 6 vagy 8 éve halt meg. nevtelenpete.jpgVolt némi kavarodás ebben az ügyben, de az biztos, hogy a sírkövén 2001 szerepel. A terápia során az is kiderül, hogy Pete szeretett volna, vagy legalábbis elképzelte, hogy milyen lenne a közös gyermekük. Sőt azt is megtudjuk, hogy Pete bűntudattal küszködött, mert nem tudta megmenteni a feleségét. A második évadben feltűnik egy titokzatos nő, Meg Porter. Ő Pete-t még a humanitárius munkából ismeri. Mindketten részt vettek az Orvosok Határok Nélkül című programban. Ekkor tudunk meg többet Pete boszniai munkájáról is. Amikor ő visszatér LA-be akkor újra összejönnek, de a nő elmegy vissza Ghánába, emellett azon is mindig összezörrennek, hogy Meg dohányzik. De Pete megkéri őt, hogy jöjjön vissza, mert boldoggá tudná tenni. S habár Meg később visszatér, de a kapcsolat kettejük között nem működik, így szakítanak. Megtudjuk továbbá, hogy Pete felesége miatt nem bízik a nőkben.

 

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lgj68bkGXY1qh7rn1o1_500.png

 

Pete kapcsolatot kezdett Violettel is, de ők azt mondták, hogy ez csak szex. Violet megkérdezte azonban Pete-t, hogy a kapcsolatukat nem tudnák-e egy következő szintre emelni, de ő még nem állt pete-and-violet.jpgerre készen. Majd kiderül Violet hűtlensége is, hiszen ő összejött Sheldonnal. De az is kiderül, hogy Violet valamelyiküktől állapotos. De megbocsát Violetnek és megpróbálják együtt. Később Violet egyik skrizofén betege, Katie - akinek meghalt a babája és nem engedte, hogy az elhalt szöveteket eltávolítsák a hasából - megtámadja Violetet és kivágja a hasából a gyermekét, mert azt hiszi, hogy Violet ellopta az övét. Violet pedig a baba épsége miatt segít a kivágásban. Ő irányítja Katie kezét. A nő még akkor is elhiszi, hogy a kicsi az övé, amikor kiderül, hogy Violet gyermeke fiú, az övé pedig lány volt. A babát elviszi a páciense, Violetre pedig Pete és Naomi talál rá. Ők beszállítják a kórházba ahol pedig Addison küzd ez életéért. A műtét sikeres és a kórházban Katie is felbukkan a babával. Cooper és Pete pedig elveszi tőle. A baba amúgy nem szenved semmiféle sérülést sem. A szülés után azonban Violet poszttraumás stresszben szenved. Minden egyes alkalommal pánikrohamot kap amikor csengetnek és egy hónapig el sem hagyja a házát. Pete, Sheldon tanácsára magára hagyja tumblr_lnkpxwaaar1qh7rn1o1_500.pngVioletet Lucas-szal. Azonban Violet hamarosan megjelenik az ajtajában és lemond róla, mert ő nem tud gondoskodni a gyermekről, met nem érez íránta semmit. Innentől Pete egyedül gondoskodik a babáról. Sheldon apasági tesztet kér, és kideül, hogy a baba valódi édesapja Pete. Ő továbbra is gondozza a picit, mert azt hiszi, hogy Violet hamarosan visszatér. Azonban ez nem így történik, Pete pedig már nem tud egy fedél alatt dolgozni Violettel, így felmond az Oceanside-nál és átmegy dolgozni Pacific Wellcare-hez. Amikor pedig megtudta, hogy Violet lefeküdt Addison édesapjával, akkor kijelentette, hogy a kapcsolatuknak vége. Majd Violet elment New Yorkba, Pete pedig újra összejött Adisonnal, aki nagyon megszerette a kis Lucast.

 

http://www.idsnews.com/blogs/weekendwatchers/wp-content/uploads/2010/04/pp1.jpg

 

Addison és Pete kapcsolata azonban nem volt teljesen őszinte. screen-capture-1.pngA 3. évad végén Violet újra megjelenik, Addison pedig elhagyja Pete-et és elmondja, hogy Violet már készen áll rá és Lucasra. A 4. évad elején Pete és Violet megházasodnak, habár Violet az utolsó pillanatban majdnem visszalép. Az évadban a kapcsolatuk viszonylag kiegyensúlyozott. Ebben az évedban tudjuk meg, hogy Pete édesanyja börtönben van, amiért megölte a fiai édesapját. Pete pedig nem tartja a kapcsolatot a testvérével sem.  Az évad záróepizódjában kiderül, hogy Violet orvosi engedélyét felfüggesztették, így elutazik. De az utazás előtt csúnyán összevesztek. Majd Pete szívrohamot kapott.

 

http://28.media.tumblr.com/tumblr_lgj1ew2Eht1qelxevo1_500.png

 

 

 

 

James Timothy Daly


Kép


 

Neve: James Timothy Daly
Születési idő: 1956. Március 01.
Csillagjegye: Halak
Születési hely: New York City, New York Állam, USA
Szerepe a sorozatban: Peter "Pete" Wilder
Családi állapot: elvált

 


Magánélete:

 

James Timothy Daly 1956. március 1-jén született New Yorkban. Édesapja, James Daly és édesanyja, Hope Newell szintén színészek. Családja Írországból származik. Nővére, Tyne Daly is színészként dolgozik. Sógora, Mark Snow zeneszerző. Rokonságban van John Charles Daly riporterrel is. Zenei vagy sportkarrierről álmodott, de fontolgatta azt is, hogy ügyvéd vagy orvos lesz. Végül a színészet mellett döntött. Tim a The Putney School-ba járt, ahol elkezdett színjátszást tanulni. 1979-ben diplomázott és elköltözött családjától, hogy tovább tanulhassa a színjátszást és az éneklést. 1982. szeptember 18-án feleségül vette Amy Van Nostrand színésznőt. Két gyermekük született: Sam és Emelyn. 2010-ben elvált feleségétől.

 

http://www3.pictures.gi.zimbio.com/Amy+Van+Nostrand+Tim+Daly+Teens+Turning+Green+uMhKnjUVx6wl.jpg

 

Karrier:
Már 7 évesen szerepelt színpadon a Jenny Kissed Me című darabban, melyben két nővére, Mary Glynn és Pegeen Michael is játszott. 10 évesen tűnt fel először a képernyőn az An Enemy of the People című drámában, melynek édesapja volt a főszereplője. Profi színészi karrierje 1978-ban kezdődött, amikor szerepet kapott Peter Schaffer Equus című játékfilmjében. Első főszerepét 1982-ben kapta Az étkezde (Diner) című vígjátékban. Ezt hamarosan újabb főszerep követte a The Rise and Rise of Daniel Rocket-ben, majd egy mellékszerep a Made In Heaven című fantasyban. Ezután az Almost Grown című minisorozatban játszott. Emellett a színpadon is aktív maradt. Játszott a Coastal Disturbances című darabban Annette Bening oldalán. Ezért az alakításáért 1987-ben megkapta a Theatre World Awardot. A Manhattan Theatre Clubban főszerepet kapott az Oliver, Oliver című darabban. Feltűnt még a Mass Appeal, a Bus Stop és a The Glass Menagerie című színdarabokban is.

Első komolyabb tévés sikerét 1990-ben aratta a Szárnyakkal (Wings). Ő és Steven Weber kapták a 1992.jpgfőszerepet, mint Joe és Brian Hackett testvérek. A sorozat 1997-ig futott nagy sikerrel. Miután a show véget ért Tim és J. Todd Harris megalapították a Daly-Harris Productionst és olyan filmeket Képhoztak létre, mint például az Execution of Justice, az Urbania vagy a Tick Tock. 1998-ban feltűnt Tom Hanks Emmy-díjas minisorozatában, A végtelen szerelmesei - Az Apolló-programban (From the Earth to the Moon), melyben Jim Lovell asztronautát alakította. 2002-ben a Monk egyik epizódjában önmagát alakította. Ezután kapott egy visszatérő szerepet a Maffiózókban (The Sopranos), melyért Emmy-díjra jelölték. Több alkalommal kölcsönözte hangját Supermannek. 2005-ben az Eyes című krimisorozatban kapott szerepet. 2006-ban a Kilenc túsz című sorozatban kínáltak nekiKép szerepet, melyben Nick Cavanaugh alakította. Ebben az évben visszatért a Broadway-re a The Caine Mutiny Court Martial című színdarabban, melyben David Schwimmer és Reljko Ivanek is játszott. 2007-ben megkapta Dr. Pete Wilder szerepét a Grace klinika spin-offjában, a Dr. Addisonban (Private practice). 2008-ban a PoliWood című dokumentumfilm társproducere volt, amit Barry Levinson rendezett és 2009-ben mutatták be a Tribeca Film Fesztiválon. 2009-ben főszerepet kapott a The Skeptic című thrillerben.

Tim a Red House Entertainment igazgatója, amit feleségével és Steve Burleigh-gel alapított. A vállalaton keresztül olyan filmeket hoznak létre, mint például a Peabody Award és Humanitas Prize-győztes Edge of America vagy a Bereft, ami egy független film. Feleségével szintén ő hozta létre a Wandering Park Productions-t. A vállalat hozta létre A Colorado Catechism című darabot is, amit kritikusan fogadtak, de díjnyertes mű lett. Tim és felesége is játszik benne. Ezért az alakításért Tim elnyerte a legjobb színésznek járó Drama-Logue Awards-ot, feleségét pedig a legjobb színésznőnek választották.

 

Jótékonyság
2007-ben Tim tagja lett a The Creative Coalition nevű társaságnak, mely politikailag függetlenül segít a rárszorulókanak.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.