Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Amelia Shepherd - Caterina Scorsone

2011.08.18

 

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m88wbhMbMl1rcry2uo1_250.pnghttp://24.media.tumblr.com/tumblr_m88wbhMbMl1rcry2uo3_250.pnghttp://24.media.tumblr.com/tumblr_m88wbhMbMl1rcry2uo2_250.png

 

Dr. Amelia Shepherd

Ő Derek Shepherd legfiatalabb húga. Fiatalon, édesapjuk halála után Amelia drogozni és inni kezdett. Összetörte bátyja kocsiját, majd pedig túllőtte magát és 3 percig halott volt. Derek mentette meg az smile.jpgéletét. Ekkor romlott meg a kapcsolata vele, és azóta nem is áll vele szóba a bátyja. Ettől függetlenül Amelia nagyon szereti a testvérét. Élete egyik nagy vágy, hogy felülmúlja őt. Hasonlóan a Harvardon diplomázott, mint idegsebész. Iskoláját osztályelsőként fejezte be. Ezek után Johns Hopkins mellett dolgozott. Azonban egy eset miatt LA-be jött, és már nem is ment el innen. Addison jó barátnője és bizalmasa lett. Naomitól pedig munkát kért, hogy tartozhasson valahova és, hogy dolgozhasson. Amelia Addison biztatására látogatta meg Dereket a Grace Klinikán történt lövöldözés után, ahol végül kibékültek. A nagy stressz levezetésében pedig Mark Sloan segítkezett Ameliának.

Amelia a Private Practice-ban a 3. évadban jelent meg. Innentől pedig állandó szereplővé vált. Amelianevtelenww.jpg a 6. részben tűnik fel egy terhes nő esete miatt jön LA-be. Azonban az eset miatt kirúgatja magát az idegsebészi team-ből és munka nélkül marad. Rábeszéli a bategt a műtétre, amit rajta kívül senki sem támogat. A nőt megmenti ezután pedig munka nélkül az Oceanside Wellnessben kószál és ez nagyon idegesíti Addisont. Azonban akkor jól jön neki egy barát amikor nem tudja megbeszélni senkivel sem a Sam iránti érzelmeit. Amelia az az orvos aki a 3. évad végén megmenti Maya gerincét és aki megműti Dell-t. Azonban őt a kezei között elveszti.

http://28.media.tumblr.com/tumblr_lq3ui8p13E1qa7cuto1_500.png

Addison és Amelia

A 4. évadban Amelia nagyon megijed amikor megtudja, hogy Dereket meglőtték, azonban a testvére nem válaszol a telefonhívásaira, így Amelia kiborul. Elkezd cigizni és stresszel. Dell temetése utánnevtelencscs.jpg Addison rábeszéli, hogy látogassa meg Dereket Seattle-ben. Amelia a repülőn összeszed egy férfit, akit Dereknek visz ajándékba. Amelia ugyanis úgy sejti, hogy a férfinek tumora van. Derek azonban kezdetben nem áll vele szóba. Megismeri Mereditht, és Cristinát is (ő nem szimpatikus neki, és tehetségtelennek találja).  nevtelenkk.jpgA nap végén Derek azonban megbocsát a testvérének és a stresszt Amelia az ágyban, Markkal vezeti le. Visszatér LA-be és állást kér Naomitól. Hamarosan pedig nagyon szenvedni kezd, mert nem talál magának pasit. Ekkor Violet megemlíti Sheldont, akit szerinte rendesen megáldott az Isten (mármint nagyon jó a férfiassága). Amelia kiveti rá a hálóját, azonban ez nem tart sokáig.  

http://29.media.tumblr.com/tumblr_laqavfB4rI1qzkueso1_500.jpg

A párbeszéd, ami a képhez tartozik:

Amelia: Fogjátok be, csajszik. Szükségem van rá, hogy lefektessenek. Szükségem van nagoyn, hogy lefektessenek. Annyira, hogy végig megyek és rohanok meztelen az utcán és sanyargatok egy zsarut, ha nem történik valami hamarosan. Nem feküdne rám egyikőtök és dörgölőzne hozzán úgy tíz percig?
Addison: Úgy tudtam, hogy te és Mark Sloan...
Amelia: Az hetekkel ezelőtt volt, és az szex években mérve évtizedekkel ezelőtt volt. Hol vannak a pasik ebben a városban?
Violet: Sheldon szingli.
Amelia: Utálsz vagy valami?
Violet: Sheldon okos, figyelmes, bájos ... és nagyszerű az ágyban. (majd az mutatja, hogy mekkora a férfiassága)
Amelia: Tényleg?
Addison: Tényleg?
Sheldon: Ó, jó reggelt hölgyek.
Addison és Amelia  :)
Sheldon: Mi az?
Violet: Semmi, éppen hozzád indultam.
Sheldon Mehetünk?

 

Amikor megtámadják és megerőszakolják Charlottot, akkor Amelia éppen Cooperrel és Sammel vantumblr_limd6ai3h21qblguqo1_500.png egy bárban. Miután Cooper megtudja mi történt elrohan. Amikor Charlotte és Cooper megpróbálnak újra szereztkezni nem sikerül nekik, mert a nő még nem áll rá készen. Cooper azonban leissza magát és megcsókolja Ameliát. Ő azonban ellenkezik, és azt mondja Coopernk, hogy menjen haza a nevtelenmm.jpgmenyasszonyához. Cooper végülis elmond mindent Charlotte-nak, ő azonban megérti és nem romlik meg a kapcsolata Ameliával sem. Sőt az esküvőjükre Ameliát kéri fel tanúnak. Az esküvő utáni partin Amelia pezsgő helyett gyömbérsört kér véletlen, amit kiköp. Az évad végén Amelia ismét visszaesik, ugyanis újra inni kezd. De nem fogadja el a segítséget amit Charlotte ajánl fel neki. Charlotte megpróbálja elhívni többször is Ameliát beszélgetni, de ő mindig kitér előle. A végén pedig rájött arra, hogy Amelia ittasan operálta meg az egyik beteget és megvonja az orvosi kiváltságait.     

 http://25.media.tumblr.com/tumblr_m434qiGlWe1rw0sbuo1_500.gif

 Az 5. évad kezdő epizódjában láthatjuk, hogy Amelia tovább folytatja az önpusztítást. Egy bárban táncolt a pulton, ittasan egy férfinak, amikor megbillent a pulton és leesett onnan. A kezét pedig megsebesítette egy pohár szilánkja. Ezt követően Sheldon-t hívták telefonon, és  ő ment Amelia-ért a bárba. Amelia megcsókolta a férfit, majd az egyből a kórházba vitte. Ott azonban kikötötte, hogy majd őhttp://24.media.tumblr.com/tumblr_lu4417a4L31qcovzwo1_500.jpg összevarja a saját sebét, hogy senki ne tudja meg, hogy mi történt vele. Amikor végzett a váróban meglátják a többieket, akik elmondják, hogy mi történt Pete-tel, akinek történetesen pont idegsebészre lenne szüksége, így Amelia eltökéli, hogy segít rajta, igaz ittasan. Habár Charlotte ellenzi, de mindenki más támogatja, Végül Sam és ő megmentik Pete-et, azonban Charlotte továbbra sem bízik a lányban és az alkoholszonda sem segít a helyzeten. Végül a nap végén 3045248171_1_3_kqndi01d_thumb.jpgSheldon viszi őt haza. Amelia ismét egy alkoholista terápián köt ki és úgy tűnik, hogy használ is. Amelia régi barátnője, visszatér Olaszországból, mivel egyre súlyosbodó Huntington-kórja van. Felkeresi Ameliát és megkéri a nőt, hogy segítsen neki meghalni. Az összezavarodott Amelia elmondja ezt Sheldonnak és Pete is megtudja, de mindkét férfi ellenzi, hogy segítsen Michelle-nek. Pete még azt is elmeséli, hogy egyszer ő is segített így egy betegének, de már tudja, hogy nem kellett volna.  Amelia azonban rosszul döntött és amint elkezdte a nőnek adagolni a gyógyszert az azonnal rosszul lett.

http://cdn.sheknows.com/articles/2011/10/private-practice-step-one-amelia.jpg http://private-practice.maxupdates.tv/wp-content/uploads/2011/05/Caterina-Scorsone-d.jpg

Azonban Amelia rájött arra, hogy mégsem kellett volna ezt tenni-e  ezért mentőket hív a http://e7.img.v4.skyrock.net/e7a/amelia-shepherd/pics/3048892829_1_17_eAkYzjo9.gifbarátnőjéhez, bekíséri a kórházba majd eltűnik onnan és bezárkózik Addison házába, ahol jelenleg lakik. Sheldon amint megtudja, hogy mi történt rögtön elkezdi őt keresni. Amikor megtalálta őt Amelia beengedte a férfit aki elkezdett vele ordítozni, hogy hogy tehette ezt. Amelia azonban teljesen összeroppant, a barátnője azonban túlélte, de nem sokkal később saját kezével vetett véget az életének. Később Ameliát megkereste egy rendőr ezzel kapcsolatban. Amelia pedig folytatta az önpusztítást. Legközelebb egy idegen férfi mellett ébred. Charlotte azonban a segítségével, csak még többet árt. Amelia mire hazaért a titokzatos reggeli pasit a teraszán találja, és az is kiderül, hogy a neve Ryan. http://25.media.tumblr.com/tumblr_m0dkbiUfTN1qcovzwo1_500.jpgAki belerántja Ameliát a drogozásba. Este teljesen magába zuhanva gubbaszt a kapén, amikor megékezik Charlotte és elmondja a történetét az alkohollal és egy balesettel kapcsolatban, megpróbálva így ráébreszteni Ameliát a http://25.media.tumblr.com/tumblr_lubrhsByGk1qicol9o4_250.jpgdolgok súlyosságára. Azonban ez sem sikerül, Addison pedig látja, hogy egyre nagyobb bajok vannak Ameliával, de amikor komolyan akar vele beszélni a lány megsem hallgatja. A szemére veti, hogy Addison is megcsalta Dereket a legjobb bartájával. szóval ő sem jó ember.

http://27.media.tumblr.com/tumblr_lu9u8gAU2A1qaknqno1_500.jpg

http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/caterina-scorsone-private-practice-intervention.jpg

Miután kiderül, hogy Amelia gyógyszereket lop a klinikáról, Addison kirúgja őt a lakásából és a klinikáról is. Amelia beköltözik egy szállodába Ryannel és folytatják az önpusztítást. A fia azonba túladagolja magának a kábítószert így meghal. Amelia pedig eltűnik 12 napra, majd egyszer csak beállít a klinikára, ahol mindenki kereste és aggódott érte. Ekkor Amelia lead egy sztorit Addisonnak arról, hogy mi is történt vele a 12 nap alatt. Azonban Violet sejti, hogy a lány hazudik nekik, Charlotte pedig biztos benne, így abban is, hogy akkor is be volt drogozva.  Leny segítségével úgy döntenek, hogy elvonóra küldik, azonban Amelia ettől teljesen kiborul és őrjöngésbe kezd. Amikor megérkezik Ryan akkor pedig ketten elhagyták a klinikát. Ezt követően Amelia és Ryan megegyezett arról, hogy együtt leszoknak a drogokról és családot alapítanak, azonban még utoljára belövik magukat. Ennek azonban súlyos következményei lette, hiszen Ryan túladagolta magát, és meghalt. Majd Amelia hívta Addisont, aki bevitte őt egy elvonóra.

http://static.tvguide.com/MediaBin/Content/111114/News/4_thurs/111117Caterina-Scorsone1.jpg http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/debby-ryan-private-practice.jpghttp://24.media.tumblr.com/tumblr_m0dm2wikAk1qcovzwo1_500.jpg

Az elvonón Sheldon szinte folyamatosan vele lenne, de egy ideig Amelia egyik barátját sem akarja látni, csak egy Hailey nevű lánnyal beszélget, akivel az elvonón ismerkedett meg. Ő hamarabb távozhat, mint Amelia és azt tanácsolta neki, hogy fogadja végre a barátait, és innentől Sheldon folyamatosan látogatja. Rövid idő elteltével Hailey is visszatér, mivel visszaesett. Hálaadás napján végül Amelia elhagyhatta a klinikát. Charlotte az első aki megbízik benne és vissza is engedte a műtőbe, ahol kiderül, hogy senki sem tudja, hogy elvonón volt igazából, hiszen Charlotte nem mondta el senkinek sem. Az elvonó után rengeteget dolgozott, nagyon lefoglalta őt Erica ügye, ami okán Seattle-be is ellátogatott, ahol a bátyjával együtt egy bravúros műtétet hajtottak végre.

http://private-practice.maxupdates.tv/wp-content/uploads/2012/02/PrivatePracticeSeason5e15d.jpg http://private-practice.maxupdates.tv/wp-content/uploads/2011/05/Caterina-Scorsone-f.jpg

Néhány héttel később Amelia szembesül azzal, hogy terhes, és el is mondja Sheldonnak, csakhogy ekkor már 20 hetes terhes. Teljesen összeomlik, nem tudja, hogy mit tegyen, hogy megtartsa-e a babát vagy sem. Azonban főleg Sheldon hatására, úgy dönt, hogy megszüli a kicsit. Azzal is sokáig küzd, hogy hogy mondja ezt el Addisonnak, hiszen neki nem lehet gyereke. Azonban amikor Addison megtudja nagyon örül Ameliának. Az orvosi vizsgálatok során kiderül, hogy semmi sincs rendben a babával. Amelia szerint ez annak a hatása, hogy Ryan és ő is kábítószerezett amikor a baba fogant, ennek pedig a kicsire nézve súlyos következményei lettek.

Jake azonban elmondja neki, hogy ez egy genetikai probléma, ő nem tehet arról,hogy a babának lényegében nem volt agya. Ezzel nagyon nehezen bírkózott meg és úgy is döntött, hogy senkinek nem mondja el, hogy megszüli a http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3q9s9nWYC1rrb37eo1_500.pngkisfiút ennek ellenére is, és a szerveit eladományozza. Ezzel próbálja jóvátenni mindazt amit Ryan és ő tettek. Ezzel az egésszel egyedül kellett megbírkóznia, mivel Sheldon nem volt mellette, mert ez idő alatt volt feleségével nyaralt. Amikor a férfi visszatért, ez konfliktus okozott köztük, ahogy az is, hogy nem vette fel a telefont és nem tud semmit arról sem, hogy a kicsinek nincs agya.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m43svrLwFb1qdyvdmo1_500.png http://25.media.tumblr.com/tumblr_m43s5eELK41qdyvdmo2_1280.png

Majd elérkezik a szülés napja, amikorra Amelia teljesen összeomlik. A szülészorvosa Jake, aki mindeddig titkolta a baba problémát a többiek elől, azonban a szülőszoba előtt mindent http://24.media.tumblr.com/tumblr_m43rwthkDN1qdyvdmo1_500.pngelmond a többieknek. Addison nagyon aggódik, ahogy Sheldon is, Sam és Charlotte pedig mérges a férfira. A szülés megkezdődik és Addison sokáig tanakodik az ajtó előtt, hogy bemenjen-e Ameliához, ám amikor hallja, hogy a lány összeomlik bemegy segíteni. A baba megszületik és Amelia teljesen beleszeret, http://25.media.tumblr.com/tumblr_m43svrLwFb1qdyvdmo2_500.pngazonban a kicsi légzése leáll és a baba meghal, habár Amelia nagyon szeretne még a kicsivel lenne elengedi őt a transzplantációhoz. Mielőtt a babát elengedi elmondja neki, hogy az égben sem lesz egyedül ugyanis az apukája várja majd őt ott fent. Amelia összeomlik majd pedig a fájdalmak miatt elalszik. Amikor felébred, Sheldon virraszt az ágya mellett, aki ugyancsak összeomlik a lányt ért trauma miatt.

http://static.tvfanatic.com/images/gallery/new-at-saint-ambrose.jpgAz utolsó évadban mindenki élete gyökeresen megváltozott. Amelia folyamatosan jár az Anoním Alkoholisták közé, és tisztatud maradni. Lassan kezdi magát túltenni gyermeke elvesztésén. A munkának szenteli az életét, ismét sikeres idegsebész lett. Pete halála mindenkit megdöbbentett, ahogyan az is nagyon rosszul érintette Ameliát, hogy elvesztették Mark-ot. Charlotte terhességének hhttp://25.media.tumblr.com/d71e91dec689ffedb5f7c1298561f937/tumblr_mg9pxvdYDH1r95vwyo5_250.pngíre, azonban mindenkit felvillanyozott. Persze így ő kiesett a kórházból és új orvost kellett keresni a sürgősségire. Ekkor tűnik fel James a kórházban. A jóképű férfi azonnal kiszúrja magának Ameliát, aki végre igazán magabiztos lett a munkájában. James-nek nagyon tetszik a lány és mindent megtesz azért, hogy Amelia randizzon vele, azonban a lány fél egy újabb kapcsolattól. 

http://25.media.tumblr.com/0144dead71a52b3b0aa6b329ef80e051/tumblr_mfri0blRu01qktjoeo1_500.jpgAddison és Violet is arra bíztatja, hogy kezdjen el randizni. Azonban két sikertelen kísérlet után feladja. James azonban tovább udvarol neki és Jake is arra bíztatja a lányt, hogy talán James lenne neki a tökéletes férfi. Amelia közben egyre több érzelmet táplál a férfi után. Amikor a kórházban egy asztalnál esznek, Amelia szétkeni az arcán a ketchup-t, James pedig meghívja egy kis sültkrumplizásra. Amelia pedig otthon ülés éppen az edzést nézi a tévében, amikor úgy dönt, hogy itt az ideje annak az isteni sültkrumlinak.

El is megy James-hez a bárba, ahol a sültkrumplizás mellett nagyon jól el is beszélgetnek egymással. Azonban James nem csókolja meg a lányt. Majd eljön a második randi napja, de James ekkor sem csókolja meg Ameliát. Aki ekkor teljesen összezavarodik. Habár tetszik neki James, de Addison és Violet tanácsát kéri, aki azt tanácsolják a lánynak, hogy randizzon egy másik orvossal a sürgősségiről. 


 http://25.media.tumblr.com/65728438e71ec67d7158c50d977dc0b9/tumblr_mgeu96IsHW1qdyvdmo1_500.png http://24.media.tumblr.com/1b1e71027ee282cbb9cfc9f449c2f7ef/tumblr_mges65wbxg1qdyvdmo1_r3_500.png

http://25.media.tumblr.com/b193ffb2017cde6fd7285093666bae50/tumblr_mgcuj45Faz1rldrrmo1_1280.pngAmelia izgatottan készül az újabb randira, habár folyton James jár az eszében. Mielőtt elindult volna csöngettek nála. James volt az, aki otthagyta a műszakot, végre megcsókolja Ameliát, akit ezzel teljesen levesz a lábáról. Innentől kezdetét veszi a kapcsolat Amelia és James között. A következő randi már Amelia lakásán kezdődik, azonban este bepánikol és nem akar lefeküdni James-el. A férfi azonban nem hagyta őt ott, reggel reggelit készít neki és ezzel bizonyítja Ameliának, hogy tényleg szereti. Az idő múlik, James és Amelia között pedig minden rendben megy. Nagyon boldogok együtt, szinte minden szabadidejüket együtt töltik.

http://25.media.tumblr.com/50d0b1a58c41b5e40f3a6597b1d05858/tumblr_mgdrn6iVPk1qcxa02o1_250.gif http://24.media.tumblr.com/b6d06d1cb4794155dfcb656e726c011c/tumblr_mgdrn6iVPk1qcxa02o4_250.gif

Majd James szülei a városba jönnek és úgy döntenek, hogy Amelia is megismerkedik velük. A vacsora egészen jól megy, azonban Amelia és James között egy kis semmiség miatt kirobban a háború. Amelia otthagyja a lakásában a férfit és Charlotte mellett lel menedéket a kórházban. Ekkor azonban már tudja, hogy ő volt a hibás. A kórházba behozzák az egyik közöt betegüket és a kórház előtt beszélgetnek, amikor James szerelmet vall a lánynak, aki épp abban a pillanatban jön rá a betegük problémájára. Mielőtt azonban a műtőbe mennének, Amelia is elmondja James-nek, hogy ő is szerelmes belé.

http://24.media.tumblr.com/c3f99f36c70a7da3b0055aeba4d30184/tumblr_mgqfc0Z95s1qfwwamo1_250.gif http://24.media.tumblr.com/8240ab30013d6ae28aeb1733f0522675/tumblr_mgqfc0Z95s1qfwwamo6_250.gif

http://25.media.tumblr.com/f23dcd57e5aa2c0a7b49408d3f0d5c9d/tumblr_mgef4viqCm1qmkvono1_500.jpgCharlotte szülése nem éppen probléma mentes. Amelia James-el beszélget a kórházban Charlotte-ról, amikor a férfi megkérdezi tőle, hogy majd egyszer akar e gyereket. Amelia nagyon meglepődött, ám még mielőtt szólni tudott volna, elhívták egy esethez. Amikor Amelia meglátogatta a kis Georiga-t, a babának mondja el, hogy ő már nem akar szülni. Charlotte vajúdása igen hosszú ideig tart, mivel Coopert elzavarta maga mellől így Amelia vigyáz rá. Amikor Charlotte fájdalmai egyre komolyabbá válnak Amelia a Jake-től tanult fogásokat alkalmazza barátnőjén. A szülés megindulásaától a babák megszületéséig http://25.media.tumblr.com/7595ef6162301d36e3b262978081e5be/tumblr_mh3uuveDBW1rxyf78o7_250.gifAmelia Charlotte mellett volt. A szülés után ismét meglátogatja James-t, azonban a gondolkodása teljesen megváltozik, a babák miatt. Végülis közli a férfival, hogy ha majd készen állnak rá, akkor rengeteg babát akar szülni. Az utolsó részben Amelia és James együtt mentek Addison esküvőjére, boldogan. Itt ismerkedhettek meg először Sheldon új barátnőjével. Akit a kórhzba szállításkor is Amelia lát el. James és ő nagyon boldogok és Naomi esküvőjén igazi párként láthatjuk őket, ahol James már tervezi az ő esküvőjüket is.

 http://24.media.tumblr.com/6affd41013b95e3a0221f70f66fcab02/tumblr_mh3e7zwaSH1rzwmcdo1_500.png

 

 

 

 http://www.keptarolo.hu/kep/s5537213/01_0.jpg

 Caterina Scorsone

 

ÉLETRAJZ

http://26.media.tumblr.com/tumblr_lxgjk0PanG1r2fi6yo1_500.jpgCaterina Reminy Scorsone 1981. október 16-án született Kanada legnagyobb városában, Torontóban, ami Ontario tartományban helyezkedik el. Középső gyermekként jött világra egy 5 gyerekes családba. Két nővére, egy húga és egy öccse van. Egyik nővére, Francesca Scorsone szintén színésznő. A torontói Cardinal Carter Academy for the Arts-ra járt, ahol bekapcsolódott a színház világába, ezáltal szerephez jutva az Oklahoma! nevezetű musicalben, illetve egyéb színházdarabokban. Emellett ekkor kezdte tanulmányait a Trinity College-ban, ahol 2005-ben szerzett diplomát, posztmodern elméletből.

 

 

KARRIERJE:

http://www.g2creations.qc.ca/powerplay/caterina/dressup10.jpgCaterina már kisgyermeként belekóstolhatotta filmiparba, ugyanis nagyobbik testvére, rendező szerepébe bújt, Caterina és a többi testvére pedig a színészek voltak. Caterina 8 éves korában kapta meg élete első szerepét a Mr. Dressup című kanadai televízió show-ban, mely gyerekeknek szólt. Rendszeres vendgészereplője volt a műsornak. Már ekkor felfedezték, hogy mennyire tehetséges amikor 1995-ben megkapta Robyn Belmore szerepét a Shock Treatment nevezetű filmben. Ugyancsak ebben az évben kapta meg When the Dark Man Calls című thrillerben Angie szerepét. 1996-ban Caterina legtöbbször kis szerepet kapott különböző filmekben, illetve sorozatok. Ebben az évben szerepelt az Aki bújt, aki nem nevezetű sorozatban, ahol Colleen szerepét ruházták rá, azonban itt csak egy rész erejéig láthattuk. Még ugyanebben az évben Darby szerepét kapta meg a Flash Forwardban, azonban ebben a sorozatban sem kapott több részben való szereplést. Következő sorozat, amiben szerepelt a Y-akták volt, ahol hihetetlen nagy odaadással alakította Megan Lestert. Számára a sikert ez az év hozta meg. A következő évben szerepet kapott a Goosebumps című sorozatban, mely meghozta számára a sikert. 1998-ban Caterine mint feltörekvő fiatal színésnző velük játszott együtt: Kirsten Dunst, Rachel Lee Cook, Hayden Christensen vagy Merritt Weveraz Oscar díjas rendező, Sarah Kernochan Lázadj! című filmjében.

 

1998.jpgA következő film, amiben szerepelt, az a Rescuers: Stories of Courage: Two Families volt, ahol Irena Csizmadia személyében ismerhettük fel. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a Rablóból pandúr nevezetű sorozatban, ahol Alice 'Allegra' Mansfieldet testesítette meg. Egy újabb sikersorozat következett számára, amely karrierjének az igazi beindítója volt: Power Play. 1999-ben a Tinilovag - Vissza a középkorba (Teen Knight) című kalandfilmben Alisot alakította. A következő film, amiben feltűnt: Az ördög számtana, ahol sajnos csekély szerephez jutott, ám Jessica szerepét hihetetlenül eljátszotta. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a Harmadik csoda nevezetű filmben, ahol Maria Witkowski alakította. A filmben ahol együtt  játszott Ed Harris-szel.

http://media.port-network.com/picture/instance_1/294823_1.jpg2000-ben megkapta Liberty szerepét a Csak 18 éven felülieknek cínmű filmben, illetve a http://media.port-network.com/picture/instance_2/47268_2.jpgCommon Groundban, Peggy szerepét, amelyet igazán jól alakított. 2001-ben Robin Dunne mellett főszerepet kapott a Szétszakít a családom című drámában, ahol Beth-ként tűnt fel a közönség előtt. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a My Horrible Year! nevezetű filmben, ahol 'Babaarc' Hamiltonként szerepelt. 2002-ben feltűnt a The Associates nevezetű sorozatban két rész erejéig, ahol Anna Clayt alakította. 2003-ban jött el számára a világot megváltó pillanat, mikor is megkapta az Eltűntnek nyilvánítva egyik szerepét.

 

238271_1.jpg2008-ban a Border - A határsáv nevezetű sorozatban szerepelt, ahol Sorrayát alakította. A következő sorozat, amelyben szerepet kapott az a Vízimentők volt, ahol Beth személyében csillogtatta meg színészi tehetségét. Még ugyanebben az évben négy rész erejéig láthattuk szerepelni az Ütközések című sorozat: Callie Wilkinson szerepében. 2009-ban kapta meg a Syfy által vetített Alice című minisorozatban Alice Hamilton főszerepét. Még ugyanebben az évben egy apró mellékszerepet kapott a Castle című sorozatban, ahol Joanne Delgadoként ismerhettük fel.

http://wpc.556e.edgecastcdn.net/80556E/img.news/NEbNogbkReUOek_1_1.jpg http://www.tvworthwatching.com/werts/alice%20syfy%20dvd.jpg


2010-ban megkapta a Doktor Addison-ban Dr Amelia “Kicsi McCsábító” Shepherd, a szexi agysebész szerepét, amely párhuzamosan fut a Grace Klinikával. Karaktere először a Grace klinika című sorozatban hetedik évadának harmadik részében tűnt fel, amiben megpróbálta rendezni ellentéteit testvérével, a Patrick Dempsey által megformált Derek Shepherd-del. Ezt követően állandó szerepben játszhatta a szexi agysebész a sorozat spin-offjában: a Doktor Addisonban. Ebben az évben szerepelt a Sötétség határán című filmben, ahol Mel Gibsonnal az oldalán alakította Melissát karakterét.

http://static.tvfanatic.com/images/gallery/shepherd-squabble_502x334.jpg http://a2.twimg.com/profile_images/1654425481/image.jpg

 

MAGÁNÉLETE:

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m0fl0rH8YU1qa7cuto3_500.png

Caterina Scorsone jelenleg a Doktor Addison forgatásai miatt is, Los Angeles-ben él, férjével Rob Gilesszel, aki a The Rescues amerikai rock zenekar egyik frontembere. 2012 februárjában pedig hivatalosan is bejelentették, hogy a színésznő állapotos első gyermekével
 
 
 
 
 
ÉRDEKESSÉGEK
 
Caterina Scorsone kétszeres GEMINI díjas színésznő.

Amikor jelentkezett a Doktor Addisonba, Dr. Amelia Shepard szerepére, Scorsone-nek volt némi előnye, hiszen Eric Stoltz bemutatta őt Shonda Rhimesnek, amely által sikerült elnyernie Amelia szerepét. Eric tíz évvel ezelőtt, együtt dolgozott Caterinával, és emlékezett rá, hogy Caterina igen nagyon hasonlít Patrick Dempseyre.

 

STÍLUSA:

http://30.media.tumblr.com/tumblr_m0fl0rH8YU1qa7cuto2_r2_250.png http://privatepractice.fan-sites.org/gallery/albums/userpics/10001/normal_0003~230.jpghttp://www4.pictures.zimbio.com/gi/Caterina+Scorsone+Disney+ABC+Television+Group+_ExRc7SQF_Gl.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Caterina+Scorsone+Academy+Television+Arts+jY2XnBuztutl.jpg  http://magazine.trinity.utoronto.ca/wp-content/uploads/2011/03/catarina_300.jpg http://2.bp.blogspot.com/_8uc7w2jYFAo/TN_5N1UqPHI/AAAAAAAAA6E/QYokblIktFw/s1600/caterina+scorsone+gemini+awards.jpghttp://oncelebrity.com/thumbs/2011-09-12/th_857951256_Scorsone_Caterina_AudiEmmy_GC_CelebUtopia_003_122_389lo.JPG http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Caterina+Scorsone+NYLON+Magazine+May+Young+y1syhfl0EnXl.jpg  http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Caterina+Scorsone+Summer+TCA+Tour+Day+9+ADwQaWl3gx2l.jpg http://www.topnews.in/files/images/Caterina-Scorsone3.jpghttp://l.yimg.com/l/im_siggB7nrGx8hmwmyYZHcwoOH0Q---y626/tv/us/img/site/31/13/0000063113_20091208105102.jpg http://privatepractice.fan-sites.org/gallery/albums/userpics/10001/normal_0001~61.jpghttp://29.media.tumblr.com/tumblr_lw0hkzrwLW1qei1sbo1_400.jpg http://privatepractice.fan-sites.org/gallery/albums/userpics/10001/normal_00003~334.jpghttp://25.media.tumblr.com/tumblr_luo0a4xprm1qgybrvo1_500.jpg

http://www.trailerzone.dk/photo/caterina_scorsone_01.jpg http://www.trailershut.com/actor-images/caterina-scorsone-7866.jpg

 

 HÍRES EMBEREKKEL

http://27.media.tumblr.com/tumblr_m04re3twTS1qzkb8bo1_500.jpg

http://26.media.tumblr.com/tumblr_lyxy7wy8sD1rp1rbeo1_500.jpg

http://29.media.tumblr.com/tumblr_lyd6k2b5xe1ro7ymeo1_500.jpg

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lxjn6eE3J01qcxa02o1_500.png http://1.bp.blogspot.com/-g1qBSw4jXHU/Ty7x77tB2KI/AAAAAAAAAd8/OkgUj62aMMU/s1600/cspd.jpghttp://privatepractice.fan-sites.org/gallery/albums/userpics/10001/normal_00008~189.jpg

http://privatepractice.fan-sites.org/gallery/albums/userpics/10001/normal_cat00044.jpg

http://privatepractice.fan-sites.org/gallery/albums/userpics/10001/normal_cat00045.jpg

http://i.ytimg.com/vi/Irg-vO2tfMQ/0.jpg

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Post-operative flawed minor; fluctuant, nodule, factors.

(obuuxifewe, 2019.04.02 05:15)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone Online[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20 Mg</a> oce.wnxl.greysa.eoldal.hu.hyd.ju http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/